Love it!!

Boeken.van.chayenne 28 november 2025
Recensie blogtour

Emma spendeert haar dagen in haar eigen bubbel nadat haar beste vriendin Laura enkele jaren geleden is overleden. Toch heeft ze besloten om samen met haar broer Rik kerst te gaan vieren in Londen. Door het werk van Rik is hij al eerder in Londen en moet Emma de reis alleen maken. Wanneer ze op het vliegveld een kop koffie gaat halen ziet ze een oude bekende; het zal toch niet.. eenmaal in Londen komt ze er ook achter dat ze het koffer van iemand anders heeft. Emma probeert om er het beste van de maken en vooruit te kijken. Toch blijkt dit moeilijker dan gedacht door de aanwezigheid van de oude bekende.

Wat een mooie novelle!
We lezen het verhaal van Emma, haar rouwproces na het overlijden van haar beste vriendin. Ondanks het korte verhaal weet Mirjam Emma zo te laten groeien als personage. Zo mooi om te lezen! Gaande weg komen we beetje bij beetje de waarheid te weten. De sfeer van Londen, de lichtjes, de sneeuw, zo beeldend geschreven, alsof je erbij bent!
Ondanks de zwaardere thema’s loslaten, rouw en liefde voelt het verhaal heel liefdevol aan.. wel met een boodschap om alles op je eigen tempo te doen en open te staan voor nieuwe dingen. Je grenzen verleggen en vooruit komen.

‘Lichtjes boven Londen’ is een mooi en liefdevol verhaal over rouw, liefde en vooruit kijken met de mooie fonkelende lichtjes die Londen rijk is!

Meer recensies van Boeken.van.chayenne

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee.... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.