Geweldige slow burn
Na De Spaanse liefdesleugen wist ik gewoon dat ik meer van deze auteur wou lezen. Nu ik Het Amerikaanse datingexperiment uit heb durf ik wel te zeggen dat Elena Armas een auto-buy auteur is; oftewel haar boeken zal ik automatisch kopen!
Flaptekst:
Rosie heeft een verschrikkelijke writer’s block. Dan komt ook nog het plafond van haar appartement in New York naar beneden zetten. Gelukkig kan ze tijdelijk in het huis van haar vriendin Lina verblijven, maar dat moet ze wel delen met Lucas, Lina’s knappe neef. Gelukkig kan Rosie haar crush prima onder controle houden. Ook als Lucas met zijn afleidende grijns en onweerstaanbare accent met alleen een handdoek om door het appartement slentert… Toch?
Om maar met de deur in huis te vallen: DIT WAS GEWELDIG! Het verhaal begint gelijk goed, met een grappige en gênante situatie waarbij ik dan ook niet anders kon dan hardop lachen en plaatsvervangende schaamte voelen. Je zit dus direct in het verhaal en dat blijft ook zo tot en met de laatste pagina.
Het Amerikaanse datingexperiment is een echte slowburn. De auteur bouwt de romantiek goed en realistisch op en laat de vonken van de pagina’s af spatten.
Daarnaast kan ik het ook altijd erg waarderen als de romance gezond is. Dat er twee volwassenen zijn die niet kinderachtig doen, een ongeloofwaardige miscommunicatie hebben of onnodig drama creëren. Dit was gewoon real. En mede daardoor ook echt een romance om bij weg te zwijmelen.
Ik vind het oprecht jammer dat ik hem uit heb en ik weet zéker dat ik dit boek nog eens zal gaan lezen.
Rosie is een leuke hoofdpersonage, ze is bezig met een carrière switch en wilt graag fulltime boeken gaan schrijven maar ze zit een beetje met een writers block. Daarnaast leren we haar vooral kennen als een lieve en zorgzame vrouw.
Lucas is een professionele surfer en draagt een geheim met zich mee. Hij zit er duidelijk mee in de knoop en durft het niet goed te delen met de mensen om zich heen. Verder is Lucas echt een schat en book-boyfriend material.
Elena Armas heeft een heerlijke schrijfstijl. Het is vlot, toegankelijk en ze neemt ook de tijd om een wat gelaagder verhaal neer te zetten.
Als je houdt van romance, slow burn en/of fake dating kan ik je dit boek ten zeerste aanbevelen!
Flaptekst: