Heerlijke YA fantasy
Ivy Rose heeft altijd een fijn leven gehad, tot haar familie alles dreigt kwijt te raken door een schandaal. Wanneer de zoon van de feeënkoningin op zoek blijkt te zijn naar een bruid, meldt Ivy zich direct aan, dit zou wel eens de enige manier kunnen zijn om haar familie te redden.
The Rose Bargain wordt omschreven als een mix tussen De Selectie en Bridgerton, en daar kan ik me helemaal in vinden. Het is een vlotte en toegankelijke young adult fantasy met romantiek, mysterie en een vleugje koninklijk drama.
Het verhaal leest lekker weg en wist mijn aandacht goed vast te houden. Hoewel het concept wat weg heeft van De Selectie, voelde het toch origineel genoeg om me te verrassen en nieuwsgierig te maken naar hoe het zich zou ontwikkelen.
Wat voor mij echt een pluspunt was: de Koningin. Wat een heerlijke villain is dat. Ze is sluw, manipulatief, en altijd bezig met spelletjes. Haar aanwezigheid gaf het verhaal een extra laag spanning.
De wereld voelt sfeervol en uniek aan, met duidelijke Regency era invloeden: jurken, feesten, etiquette… precies dat vleugje Bridgerton-vibe waar ik van hou.
Hoofdpersonage Ivy is een lieve, zachtaardige meid die is opgegroeid in een warm en zorgeloos gezin. Dat maakt haar op sommige momenten wat naïef, maar haar intenties zijn altijd goed, en het was prettig om haar te volgen.
Wat ik iets minder vond, waren een paar hoofdstukken met een ander vertelperspectief . Die voelden wat onnatuurlijk en onnodig en haalden me af en toe uit het verhaal. Gelukkig gebeurde dit niet vaak, dus het had geen grote impact op mijn leesplezier.
The Rose Bargain is het eerste deel van een duologie, en ik ben zeker benieuwd hoe het verder zal gaan.
Al met al is The Rose Bargain een fijne YA fantasy met een originele twist, ideaal voor fans van De Selectie, Bridgerton en koninklijke intriges met een magisch randje. Dit is het eerste deel van een duologie, en ik ben heel benieuwd hoe het verder zal gaan!