Mooie verhaal, uniek vertelt
Met ‘Pardalita’ krijgen we een glimps in het hoofd van de zestienjarige Raquel.
We krijgen flarden van haar gedachten te lezen terwijl Raquel uitvogelt waarom ze zo gefascineerd is door het nieuwe meisje op haar school.
‘Pardalita’ is een eenvoudig en kort maar krachtig verhaal. De manier waarop het vertelt wordt is simpel en toegankelijk en juist die eenvoud geeft het verhaal ook kracht.
Ik sloeg het boek met een glimlach dicht en dat is toch een van de fijnste manieren hoe je een boek kunt uitlezen.
“Wat is de kleinste afstand tussen jou en mij zonder dat je beseft dat ik helemaal geen afstand wil?”
‘Pardalita’ voelt als een ode aan jonge liefde. Aan dat moment dat je beseft dat je iets anders voelt, gaat ontdekken wat dat precies betekent en hoe je daarnaar wilt gaan handelen.
De Portugese invloeden komen sterk in het verhaal terug, zowel in de tekeningen die je ziet als het dagelijkse leven van Raquel.
Naast dat dit natuurlijk een graphic novel is, wordt het verhaal ook mede verteld door stukjes poëzie die Raquel schrijft en korte alinea’s over haar dag. Maar laat je hierdoor niet afschrikken! Ik lees eigenlijk nooit poëzie en vond de korte stukjes, die hier en daar voorkwamen, passend aanvoelen.
‘Pardalita’ is al met al een absolute aanrader. Als je houdt van graphic novels, verhalen over eerste liefde of gewoon behoefte hebt aan een rustig hedendaags verhaal, moet je zeker overwegen ‘Pardalita’ op te pakken!