Absoluut een aanrader
Stevie en Nora wonen in een super conservatief dorp en zijn smoorverliefd op elkaar. Net als ze op het punt staan om samen naar Californie te verhuizen voor hun studie, en om ook eindelijk publiekelijk samen te kunnen zijn, krijgt Stevie een ongeluk en verliest daarbij haar geheugen. Stevie herkent Nora niet meer en weet niks van hun relatie af.
Gaat het lukken voor Stevie en Nora om weer samen te komen? Kun je voor een tweede keer verliefd worden?
Toen ik ‘Vergeet me niet’ dicht sloeg moest ik echt eventjes bijkomen en had ik een brok in mijn keel. ‘Vergeet me niet’ is een boek die een fijne, simpele schrijfstijl heeft en je diep van binnen weet te raken.
Het verhaal is te lezen vanuit Stevie’s perspectief en door middel van brieven die Nora schrijft krijgen we haar kant te zien. Nora’s brieven zijn een mooie en unieke bijdrage die het gehele verhaal een compleet beeld geven. Door middel van een rustige opbouw leren we meer over de levens van Stevie en Nora en de mensen om hen heen.
De auteur heeft een hele fijne schrijfstijl. Het leest erg soepel en zij heeft meerdere pittige maar realistische onderwerpen goed in het verhaal verweven zonder het verhaal een onnodig zwaar te maken.
Ik kon mij als lezer helemaal voorstellen hoe moeilijk het geweest moet zijn voor Stevie en Nora in een conservatief dorp waar je eigenlijk niet jezelf kunt zijn.
Stevie en Nora zijn twee leuke, en ik denk ook wel herkenbare, personages. Met name Stevie zie je als lezer worstelen met de zoektocht naar wie zij is en wat ze wilt van het leven. Een zoektocht vol twijfels en onzekerheden waarin ze moeten leren op zichzelf te vertrouwen, ook al kan ze zichzelf niet meer herinneren.
Al met al is ‘Vergeet me niet’ een prachtig en rakend verhaal over je zelf leren kennen en omgaan met de sterke oordelen die anderen over jou kunnen hebben. Absoluut een aanrader!