Positief verrast!
Verleid door de storm was een heerlijk boek! Ik begon eraan zonder verwachtingen, ik had de flaptekst wel een tijd terug gelezen, maar was inmiddels vergeten waar het precies over ging (komt dat slechte geheugen toch nog van pas ). Daardoor kon ik echt blanco het verhaal induiken.
Denk bij The Wind Weaver aan een fantasyverhaal met een sterke opbouw, een interessante wereld en magie-systeem, een slowburn romance en lekker veel actie.
Bij sommige fantasyboeken duurt het even voordat je erin zit, maar hier ging dat moeiteloos. Het voelde als een kaart die zich langzaam voor je ontvouwt, zonder dat je als lezer overweldigd raakt.
De actie zorgt ervoor dat je meteen het verhaal in getrokken wordt. Het is boeiend en maakt je nieuwsgierig naar hoe het verdergaat.
Daarnaast is er een romantische subplot, het staat niet op de voorgrond, maar maakt het verhaal wél helemaal af.
De hoofdpersoon, Rhya, is een leuke, slimme en sterke jonge vrouw. Haar scherpe humor zorgde ervoor dat ik meerdere keren hardop moest lachen.
Verleid door de storm is het eerste deel van een duologie en ik kijk zéker uit naar het vervolg!