Romantisch, humoristisch, ontroerend.
Florence is tevreden met haar baan bij een boekwinkel, haar kat Marmelade en woont nog bij haar vader (die er meestal niet is), stiefmoeder en twee stiefzussen. De oudste daarvan staat op het punt om te gaan trouwen met een (in de ogen van Florence) oersaaie man. Zo iemand zoekt zij zeker niet! Als haar stiefmoeder voor haar (tegen haar zin) een afspraak maakt bij een “love coach” en ze een lijst moet maken waar haar ideale man dan wel aan moet voldoen, schrijft ze vooral zaken op, die totaal anders zijn dan haar zwager-in-spé. Zoals : interessante baan, geen paraplu’s, leest meer dan alleen sportbiografieën. En vooral: stoort zich niet aan mijn getel. Want Florence heeft al sinds het vroege overlijden van haar moeder een dwangstoornis, waarbij ze alles telt en daar dan bepaalde gebeurtenissen aan verbindt, goed of slecht.
Onzin natuurlijk zo’n lijst en zo’n love coach. Maar dan komt vlak daarna een knappe man haar boekwinkel binnen, die aan al haar eisen lijkt te voldoen. Zou het dan toch?!
Wat een heerlijk feelgood boek! Romantisch, heel humoristisch, ontroerend. Met geweldige personages, sympathiek maar ook super irritant. Met lachwekkende scènes, ik heb echt af en toe hardop gelachen, Cowabunga (boek lezen, dan snap je het ). Maar ook een traantje weggepinkt, gejuicht om bepaalde beslissingen. En steeds sneller gelezen om te weten of de afloop waar je op hoopt uitkomt (die je enerzijds wel aan ziet komen maar dan toch weer bang bent dat het anders gaat lopen).
En het boek dat Florence aan het schrijven is (over de rups Curtis, die een telobsessie heeft, vijftig pootjes en elke dag te laat op school komt) zou ik zo aan mijn kleindochter willen voorlezen.
Heerlijk boek, jammer dat het uit is en dat er van deze schrijfster niet al meer boeken vertaald zijn. Misschien maar weer eens Engels gaan lezen.