Ontroerend verhaal over tweede kansen en jezelf durven zijn.

CarineHeijmans 13 juli 2025
Na een huwelijk van meer dan 60 jaar moet Mabel afscheid nemen van haar man, Arthur. En dus opnieuw haar weg in het leven vinden. Ze waren heel verschillend: Mabel is haar leven aan het afbouwen, zit eigenlijk te wachten op het einde; Arthur was er altijd op gebrand zoveel mogelijk uit het leven te halen. En hij hield van lijstjes en briefjes. En nu, na zijn dood, vindt Mabel nog een laatste lijstje, met daarop maar één ding: “Vind D.”. Dat moet Dot zijn, de beste vriendin van Mabel, die ze meer dan 60 jaar geleden voor het laatst heeft gezien.

Mabel besluit inderdaad op zoek te gaan. En ze ontmoet daarbij een aantal vrouwen, die haar helpen, maar die zelf ook hulp nodig hebben. Het lijstje van Mabel wordt daardoor steeds langer, omdat ze haar nieuwe vriendinnen wil helpen. Met de beste bedoelingen, die helaas niet altijd even goed uitpakken. En dan is er ook nog haar eigen geheim, dat ze zelfs nooit tegen Arthur heeft durven te vertellen…

Een prachtig verhaal, over liefde, rouw, vriendschap, zelfacceptatie en tweede kansen. Goede karakterontwikkelingen, zodat je met alle vrouwen mee kunt leven. Met diepgang, want de problemen waarmee de vrouwen te maken hebben, zijn herkenbaar en realistisch. Soms zijn de ontmoetingen misschien iets te toevallig, maar dat heeft mij niet gestoord. Het boek is ontroerend, maar heeft ook humoristische elementen. En een zeer verrassende ontwikkeling aan het eind. Ik heb ervan genoten!

Meer recensies van CarineHeijmans