Iedereen wil zijn zoals Iona!
Heerlijk boek met geweldige personages (vooral Iona is super!), humor, en de wijze les, dat je niet te snel over een ander moet oordelen, als je zijn of haar verhaal niet kent.
Korte inhoud: Iona reist met haar hondje Lulu elke dag met de trein en ziet in de vaste coupé waar ze altijd zit steeds dezelfde mensen. Voor iedereen heeft ze een bijnaam en een levensverhaal verzonnen. Op hun beurt hebben haar medepassagiers ook over elkaar en vooral over Iona hun mening klaar, want ze is nogal excentriek in haar uiterlijk en gedragingen. Maar er wordt nooit met elkaar gesproken, want dat doe je niet in de trein, toch!? Totdat één van de passagiers bijna stikt in een druif. O.a. een medereizende verpleger en het verlegen meisje aan het raam schieten te hulp. Dat leidt ertoe dat ze voorzichtig toenadering zoeken tot elkaar. En erachter komen, dat van de verhalen die ze over elkaar hebben verzonnen niet veel klopt. En dat ze meer met elkaar gemeen hebben en voor elkaar kunnen betekenen, dan ze dachten.
Ik heb genoten en meegeleefd, af en toe hardop gelachen. En hoewel er best heftige thema’s aan de orde komen, is het luchtig geschreven, hartverwarmend, feelgood. En wil je als lezer net zo in het leven staan als Iona. Aanrader!!