Een hartverwarmend verhaal over zelfontwikkeling en het overwinnen van je angsten
"Welke kant moeten we op? Soms hoeven we alleen maar een weg in te slaan en dan zien we wel waar we uitkomen."
Toen ik dit boek zag was ik meteen enthousiast. Ik vind teckels namelijk zo ónwijs schattig en dan nog die lieve pastelkleurige illustraties die qua stijl doen denken aan 'De jongen, de mol, de vos en het paard', deze moest ik gewoon toevoegen aan mijn collectie.
Ik zit veel in mijn hoofd, ik pieker veel en als kers op de taart ben ik ook nog eens een geboren twijfelaar. Het is dan ook nogal een understatement dat ik een boek zoals 'Mijn vriend Sunny' goed kon gebruiken. Meteen toen ik het boek opensloeg was ik aangenaam verrast door de prachtige illustraties en maakte ik kennis met lieve teckel Sunny. Het voorwoord van het boek sprak me ook meteen aan "Soms voelen we ons alleen. Soms hebben we iemand nodig die gewoon even luistert."
De filosofische, ontroerende passages en de liefdevolle illustraties sloten perfect op elkaar aan en maakten het lezen van dit boek een bijzondere ervaring. Wat ik zo mooi vond aan dit verhaal, is dat de gedachten die Alice heeft voor iedereen herkenbaar zijn. Op welke leeftijd je ook bent, we hebben allemaal wel eens het gevoel dat we vastlopen in ons leven of dat we niet goed genoeg zijn. De wijze woorden van Sunny wisten mij vaak te raken en zetten mij aan het denken. Een voorbeeld hiervan is: "Niet tobben over dingen die nog niet gebeurd zijn." Dit doe ik heel vaak, dus het was fijn om dit hier terug te lezen. Ik heb het boek inmiddels al meerdere keren gelezen, want het verveelt nooit. Je kunt de teksten immers telkens weer anders interpreteren, afhankelijk van in welke 'mood' je op dat moment bent. Ik vond het hartverwarmend om te volgen hoe Alice kracht begon te halen uit de steun en liefde van teckel Sunny. Als trotse hondenmama is dit voor mij heel herkenbaar, aangezien Ollie mijn trouwe metgezel is en mij diezelfde steun biedt.
Kortom: dit is hét perfecte cadeauboek voor jong en oud. Extra pluspunten als je een dierenliefhebber bent en fan bent van de boeken van James Norbury en Charles Mackesy.