Wow wat een boek !

ClnMs 06 juli 2020
Het lichaam van Andrea Douglas-Brown wordt gevonden in de tuin van het Horniman Museum in Forest Hill Londen, door tuinman Lee Kinney. Andrea is een welgestelde dame, afkomstig uit een (invloed)rijke familie en verloofd met Giles Osborne, een gerespecteerde zakenman. Ze lijkt het perfecte leventje te leiden, maar toch merk je snel dat niks is wat het lijkt. Er komen toch enkele duistere geheimen bovendrijven. Inspecteur Erika Foster wordt ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden, samen met rechercheur Moss en Peterson vormt ze een team. Dankzij forensisch patholoog, Isaac Strong, komen ze uit op enkele meisjes uit Slowakije, die ook op gruwelijke wijze vermoord worden. Erika zet alles op alles om de misdadiger(s) te pakken voordat ze nog meer ellende aanrichten. Hierbij verschuift de aandacht van de moordenaar naar Erika zelf, door haar laatste zaak. Waarbij haar man Mark zelf om het leven kwam.

Het eerste boek uit een reeks. Ik had nog nooit eerder een reeks gelezen. Maar Corona lockdown 2020 was voor mij het perfecte moment om hier verandering in te brengen. We leren het hoofdpersonage echt tussen de lijnen door kennen. Vanaf pagina één was ik mee. Zijn schrijfstijl is zalig. Ook maakt hij gebruik van korte hoofdstukken, waardoor niks te langdradig is, zelfs niet in het midden van het boek. De informatie die je krijgt, is altijd net voldoende. Je blijft lezen om alle puzzelstukjes in elkaar te laten vallen.

Je kan ook mijn andere reviews lezen op mijn blog: https://celinamaes.wixsite.com/alegria

Meer recensies van ClnMs