De opgraving is een origineel verhaal verteld in een pakkende stijl!

Conny Schelvis 03 juni 2025
De opgraving is een origineel verhaal verteld in een pakkende stijl!
Anouk is een wat onzekere archeloog wordt ingeschakeld bij onderozeken naar een massagraf. Hier vind ze echter een bijzondere ontdekking en blijkt er meer verborgen te zijn in het massagraf. Uiteraard zijn er een tweetal verdachte personen die de lezer op het verkeerde been zetten en zijn er brieven en een dagboek die ons informatie geven over de tijd waarin het massagraf zou moeten zijn ontstaan. Door deze achtergrond informatie wordt je als lezer terug in de tijd geworpen en krijg je een beeld van de slachtoffers.
Het lukt Anouk om zich volledig op haar onderzoek te storten en zichzelf in spannende situaties te plaatsen waardoor je als lezer scherp blijft.

"de opgraving' trok mij meteen toen ik las wat het onderwerp was. Het massagraf in Vianen bestaat echt en was de aanleiding voor de auteur dit verhaal te schrijven. Hoewel het verhaal verder puur fictie is spreekt de aanleiding van het verhaal mij aan.
De terugblikken naar het verleden geven een breder beeld maar vond ik af en toe wat lang en wat herhalend. Hierdoor ging het tempo iets uit het verhaal. Ook vond ik de vindplaats van het dagboek wat bijzonder . Het lijkt mij dat dat op die plaats nooit zo lang had moeten duren eer het gevonden zou worden, maar goed dat is maar een klein detail wat mij stoorde.
Verder vond ik het verhaal goed in elkaar zitten, werden de karakters goed uitgewerkt en zoals gezegd was het een prettig leesbaar verhaal.
De aanloop naar het einde is goed opgebouwd en het plot was voor een ervaren thriller lezer misschien wel voor de hand liggend maar dat maakte voor de opbouw en spanning niet uit.

Ik kijk er naar uit om meer verhalen van deze auteur te gaan lezen

Meer recensies van Conny Schelvis