Heerlijk sprookje!
‘ontvlochten ‘ van Cathinca van Sprundel verscheen eerder als kort verhaal in de verhalen bundel ‘ Er was eens…’ waarin vijf korte hervertellingen (met zeer eigen twist) zijn opgenomen van vijf verschillende auteurs. Het verhaal is nu omgezet in een Graphic Novel met mooie illustraties van Sheila van Rijn.
Ik ben liefhebber van de fantasy verhalen van deze auteur. De sprookjesachtige setting en de beeldende vertelwijze doen je onderdompelen in een mooie, andere wereld. De verhalenbundel ‘ Er was eens..” heb ik ook met plezier gelezen. Nu is de vraag of het verhaal tot zijn recht komt in een Graphic novel. Het is immers spannend om een al bekend verhaal hiervoor te gebruiken waarbij de lezer zijn eigen fantasie al heeft laten werken. Ook is een hertelling van een bekend en beroemd sprookje spannend. Blijf je er dichtbij of ga je er verder vanaf. Gelukkig heeft de auteur alleen een stuk van de basis van het oorspronkelijke sprookje behouden en daarna echt haar eigen draai aangegeven. En wat voor een draai!
Dit in combinatie met de mooie illustraties van Sheila van Rijn staat het als een huis.
De illustraties maken het een geheel en passen bij de vertelstijl van de auteur. Het neemt je mee in het verhaal en laat je niet meer los. Het is heerlijk je even in deze wereld te verliezen en als je houdt van fantasy verhalen en sprookjes is dit een heerlijk boek.
Ik hoop dat dit niet blijft bij een eenmalige samenwerking en hopelijk komen er nog meer Graphic novels van dit duo !