Weer een heerlijk deel!
Wat heerlijk om weer terug te zijn in Love Heart Lane! In dit tweede boek volg je niet meer Felicity, maar haar vriendin Isla. Even een nieuw perspectief, maar wel in hetzelfde dorpje. Dat vind ik zelf vaak de leukste (feelgood)series omdat het verhaal dan niet langdradig en uitgemolken gaat worden én je alle personages goed leert kennen!
Isla is een fantastisch personage. Lief, zorgzaam, ondernemend en realistisch. Je gaat met haar meeleven en hoopt dat het huwelijk van haar en Drew het gaat redden. Drew lijkt in het begin een afstandelijk norse man. En als eeuwige vrijgezel (en af en toe mannenhater) liep ik soms echt naar Isla te schreeuwen dat ze hem lekker moest laten zitten. Maargoed, dat ben ik en zal vast de reden zijn dat ik geen vent heb..
Ik vond het soms dan ook een beetje irritant worden om veel te lezen over de huwelijksproblemen, omdat dat (gelukkig) allemaal dingen zijn die ver van mijn bed liggen. Toch denk ik dat het ook juist wel weer verfrissend is om dit in een feelgood boek te lezen. Niet alles is altijd koek en ei en juist die struggles maakt het ook realistisch. Menig stel zal zich er soms dan ook wel in herkennen; communicatie die niet lekker loopt en de koppigheid van de ander.
Een klein verbeterpuntje in het boek is wel dat het onderwerp mentale gezondheid een rol krijgt, maar dit niet heel erg wordt uitgediept. Dit had van mij nog wel wat meer ruimte mogen krijgen en had het boek nóg beter gemaakt.
Naast de huwelijksstruggles gebeuren er nog veel meer interessante dingen. Welke dat zijn mag je zelf gaan lezen!
Al met al heb ik weer onwijs genoten van de avonturen in het Schotse dorpje Heartcross. Ik zou er bijna zelf willen gaan wonen! Ik had het boek in 2 dagen uit en dat zegt denk ik wel genoeg over hoe leuk ik het vond.
Oh en trouwens. Er komen ook alpaca's in voor! Need I say more?
Ik kijk uit naar deel 3 en 4, die volgend jaar zullen verschijnen.