100% het lezen waard
Een kijkje achter de schermen bij de politie in Amsterdam en ondertussen de mens achter het uniform leren kennen.
Hoe vaak zien en horen we wel niet dat hulpverleners worden aangevallen, bespuugt en uitgescholden. Terwijl zij ook maar mensen zijn, mensen die jou en je geliefden proberen te beschermen en helpen.
Misschien ben je (zoals ik) al wat meer bekend met het politiewerk, door familie/vrienden of door programma's zoals de van Ewout of politievlogger Jan-Willem.
Toch blijft een kijkje achter de schermen altijd reuze interessant, want @liekeschrijft heeft gelijk; het kan ook nooit normaal.
Door de verschillende verhalen en anekdotes neemt Lieke je mee in haar politiewerk. Van boze buren en agressieve jongeren tot koekjes uitdelen aan daklozen. Alles komt voorbij en in alles laat Lieke zien wat ze doet, waarom ze dat doet en hoe ze ervoor kan zorgen dat ze ten alle tijden dicht bij zichzelf kan blijven.
Vaak gaat dit gepaard met de nodige zwarte humor die soms echt op het randje was (waar ik aan het begin erg aan moest wennen). Maar naarmate het boek verstrijkt begin je goed te begrijpen waarom deze coping zo belangrijk is.
Soms zat ik met een brok in mijn keel naar het audioboek te luisteren, soms moet ik mijn eten even aan de kant leggen, en soms zat ik echt hardop te lachen. Het kan ook nooit normaal.
Zelf was ik door familie al goed bekend met het politiewerk en de verhalen daarachter. Toch heeft ook dit boek mij weer verbaasd en ervoor gezorgd dat ik nóg meer respect heb gekregen voor agenten en het werk dat ze doen. Ik hoop dat Lieke met dit boek de ogen van meerdere mensen heeft kunnen openen en dat iedereen een beetje liever met elkaar omgaat.
Tip; Het audioboek wordt ook echt heel leuk voorgelezen! En omdat het allemaal korte verhalen zijn kan je mooi steeds tussendoor een stukje luisteren