Verstand op 0 en lezen maar!

Booksofcriss Booksofcriss
15 mrt 2022

Wanneer de oma van Felicity overlijdt besluit Felicity terug te gaan naar haar geboortedorp. Een aantal jaar geleden is ze hier halsoverkop uit vertrokken en ze ziet er als een berg tegenop om weer terug te gaan en alles onder ogen te zien. Als daarna door noodweer de enige toegangsweg niet meer begaanbaar is is Felicity genoodzaakt te blijven..

Ik heb de laatste tijd veel lopen ranten over feelgood boeken, maar over Welkom Thuis in Love Heart Lane heb ik eigenlijk niks te ranten! Ja, natuurlijk, het is een feelgood boek dus geen literair hoogstandje, maar ik heb er wél van genoten.
Laten we het eerst hebben over de cover, die is toch al fantastisch en geeft je een heerlijk gevoel?

Felicity is een lief maar ook doortastend personage dat volwassen is geworden en nu precies weet wat ze wil. Je leeft met haar mee en hoopt dat alles goed komt.
Ook de andere personages zijn stuk voor stuk leuke personages, al blijven de meeste nog wel een beetje op de achtergrond waardoor je in dit eerste deel (het wordt een serie) vooral over Felicity leest.

En ja, er zijn veel dingen die erg onwaarschijnlijk zijn en waar ik mijn vraagtekens bij heb, maar dat hoort ook wel een beetje bij het genre, toch? Ik bedoel, als een brug is ingestort, hoezo zitten bewoners dan zonder eten en kan er geen boot iets brengen?

Dat terzijde is de schrijfstijl prettig en toegankelijk en leest als een speer weg. Een perfect boek om na een lange drukke dag lekker mee op de bank te zitten en je verstand even op 0 te zetten. Ik heb er van genoten en ben heel benieuwd naar het 2e deel!

Meer recensies van Booksofcriss