Zoektocht naar verdwenen familie
In dit tweede deel van de serie zijn de ogen vooral gericht op de jongste zus Florence. Je volgt haar verhaallijn van 1944 tot 1946. De tweede verhaallijn is die van Rosalie, die je volgt vanaf 1923. Wel miste ik een soort recap van boek 1, het was alweer een jaar geleden dat ik deze las en veel informatie was alweer weggezonken. Ik raad daarom ook aan om deze serie vrij snel achter elkaar te lezen.
Deel 1 heet Dochters van de Dordogne en is ook zeker aan te raden om te lezen!
Florence krijgt van haar moeder de opdracht om haar tante Rosalie te zoeken in Malta. Het probleem is alleen dat van Rosalie al meer dan 20 jaar niks meer is vernomen. Waar is ze, hoe gaat het met haar, en leeft ze nog?
Dinah Jeffries neemt je gaandeweg het verhaal mee in deze zoektocht. Doordat je vanuit zowel Florence als Rosalie (verleden) leest krijg je van beide dames een goed beeld. Je volgt de zoektocht, maar ook de levens van beide dames.
Het verhaal vond ik prachtig, je zit er al snel in en ik had vaak moeite met stoppen met lezen waardoor het boek binnen no time uit was. Dinah Jeffries schrijft erg beeldend en ik zag het verhaal als een film voor mijn ogen verschijnen. Pluspunten daarvoor! Wel was het jammer dat je daardoor wat diepgang miste, de personages vrij oppervlakkig waren en als lezer je niet diep bij hun emoties of gevoelens kwam. Dit maakt het boek wel minder zwaar beladen, maar de ruimte was er zeker om dat wat meer uit te diepen. Ook vond ik sommige gebeurtenissen wat snel gaan of waren er tijdsprongen op de momenten waarop ik er juist meer over had willen lezen.
Ondanks het missen van de diepgang sluit je Florence en Rosalie wel in je hart en hoop je dat alles op zijn pootjes terecht komt.
Het verborgen paleis is naar mijn mening een beetje een mix tussen een feelgood (qua diepgang) en historische roman. Je merkt dat de auteur veel kennis heeft over de geschiedenis en er veel research in heeft gestopt. Dat samen maakt Het Verborgen Paleis een prima tussendoortje waar je ook nog eens wat van opsteekt. Ik heb er weer van genoten en kijk uit naar deel 3!
3 / 3,5 ster!