Elke dag een hoofdstuk lezen

Booksofcriss Booksofcriss
17 apr 2021

In het simpelste geschenk neemt de Griekse Stefanos Xenakis je mee in zijn leven vol dankbaarheid, vriendelijkheid en geluksmomentjes. Aan de hand van vele anekdotes, gebeurtenissen en levenslessen uit zijn eigen leven, laat hij jou als lezer zien hoe mooi het leven eigenlijk is en hoe belangrijk het is om lief te zijn en hebben en altijd met open ogen naar de prachtige wereld te kijken.

Dat Stefanos een bijzondere man is, dat lees en voel je meteen. De manier hoe hij in het leven staat is een voorbeeld voor velen. Misschien zullen niet alle korte verhaaltjes je aan spreken, maar ik weet zeker dat velen herkaanbaar zullen zijn of je in ieder geval aan het denken zullen zetten. Dit is bij mij in ieder geval goed gelukt!

"Succes is hebben wat je wilt.
Geluk, echter, is willen wat je hebt.
De meesten van ons realiseren zich dit laatste niet."

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het lastig vind om een aantal sterren aan dit boek te geven. Omdat ik hem als review exemplaar heb gelezen ben ik er snel doorheen gegaan, terwijl dit in mijn ogen meer een boek is wat je op je nachtkastje legt en waar je elke avond een hoofdstukje uit leest. Ik denk dat wanneer je dat doet, de kracht veel meer binnen komt dan wanneer je (zoals ik) het boek in een paar dagen uit leest.
Toch is dit wel een boek wat ik er vaker bij ga pakken, Stefanos Xenakis inspireert mij en ik ga mij zeker meer in deze 'beroemde' Griek en zijn levenswijze verdiepen!

Meer recensies van Booksofcriss