Advertentie
    Demi Schoonenberg Hebban Recensent

Verdraaid is een standalone van Steve Cavanagh en gaat over Maria, een vrouw die achter een groot geheim van haar man komt. Hij heeft haar over vrijwel alles voorgelogen en Maria besluit er een stokje voor te steken, maar algauw blijkt alles veel ingewikkelder - en op een sinistere wijze - in elkaar te zitten dan zij en de lezer denken.

Al aan het begin van het boek word je door de schrijver LeBeau gewaarschuwd dat je niks moet geloven van wat je in het boek leest. Dit zorgt meteen voor een interessante laag in het verhaal - wat is immers echt en wat niet? Zijn de motieven van de personages wel oprecht, of is de hand van de schrijver overal voelbaar en is niks te vertrouwen? Dit gevoel van wantrouwen voor wat je leest, ook al is het fictie en dus sowieso al allemaal verzonnen, is heel interessant en geeft de thriller een spannende en unieke invalshoek.

Al vrij snel in het boek kom je een grote plottwist tegen die het verhaal op zijn kop zet. Dat is het moment dat je echt voelt dat je niks moet geloven of vertrouwen omdat alles zo in elkaar kan storten als een kaartenhuis. Het zorgt ervoor dat je het liefst door wil blijven lezen - en wanneer je eenmaal het einde hebt gelezen wil je het liefste terugbladeren of het boek zelfs herlezen om er met een nieuwe blik naar te kunnen kijken.

Cavanagh heeft een heel fijne schrijfstijl en al zijn boeken zitten goed in elkaar. De plottwists zijn vaak onvoorspelbaar en zorgen dat de vaart in het verhaal blijft, al zijn sommige delen toch ietwat langdradig of repetitief. Met Verdraaid heeft hij een origineel en pakkend verhaal neergezet die de thrillerschrijver zelf onder de loep neemt en al zijn mogelijke geheimen blootlegt. Plus, wanneer je eenmaal één van Cavanaghs boeken hebt gelezen is de kans groot dat je de rest ook meteen wil lezen.

Reacties op: Een dodelijke thrillerschrijver

88
Verdraaid - Steve Cavanagh
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker