Lieg nooit
Recensie Lieg nooit - Freida McFadden
Het pasgetrouwde stel Tricia en Ethan is op zoek naar hun droomhuis. Ze komen bij het landhuis van Dr. Adrienne Hale terecht, een psychiater die vier jaar eerder is verdwenen. Wanneer ze door een sneeuwstorm in het huis vast komen te zitten, zit er niets anders op dan het huis te gaan verkennen. Al snel stuit Tricia op een kamer vol met audiotapes. De bandjes bevatten informatie die cruciaal zou kunnen zijn in de verdwijning van Dr Hale...
Lieg nooit is een boek dat zich zowel in het heden als het verleden afspeelt. Tricia en Ethan zoeken in het heden naar hun droomhuis en vinden cassettebandjes van gesprekken van Dr. Hale. Door middel van deze ‘audiofragmenten’ en de korte passages uit Dr. Hales perspectief krijg je een goed beeld van de gesprekken die Dr. Hale in het verleden heeft gevoerd. De verhaallijnen lopen door elkaar, maar door de manier hoe McFadden dit heeft verweven in het verhaal is dit alles behalve storend en heeft het juist toegevoegde waarde. Gedurende het boek krijg je steeds meer informatie over het doen en laten van de hoofdpersonages, waardoor je je er als lezer snel vertrouwd mee voelt.
Het verhaal bevat een continue spanningsboog. Door middel van de constante spanning, de vlotte schrijfstijl en korte hoofdstukken blijf je als lezer doorlezen. Soms denk je te weten hoe het verhaal in elkaar steekt, maar toch gebeurt er dan weer iets onverwachts waardoor het plot toch anders blijkt uit te vallen. Ik heb Lieg nooit dan ook met veel plezier gelezen!
Ben je op zoek naar een psychologische thriller waarbij je regelmatig op het verkeerde been wordt gezet en niets is wat het lijkt? Dan is Lieg nooit zeker een boek dat je op moet pakken. Na het lezen van dit boek ben ik nog nieuwsgieriger geworden naar andere boeken van Freida McFadden!