Hou de vakantie nog even vast!
Na haar afstuderen aan de opleiding Voeding en Diëtiek in Nijmegen is Eva Cadier gestart als diëtiste in een diëtistenpraktijk. Daarnaast heeft ze al jaren een liefde voor schrijven. Waar ze eerder vooral artikelen schreef over voeding, ligt haar focus nu op het schrijven van pakkende verhalen. Ik las haar boek Roadtrip naar liefde.
Toen ik dit boek zag werd ik eigenlijk onmiddellijk geprikkeld door de cover. Een weg met als eindbestemming een hart, een blauwe Volkswagen bus, tenten, een kampvuur, een kompas en dennenbomen. Dit plaatje deed me wegdromen, wat zou ik graag zelf op pad gaan met die bus, de vrijheid tegemoet.
In Roadtrip naar liefde leren we Mila kennen. Ze werkt in een bedrijf dat vinylplaten verkoopt. Ze moet bij de HR-medewerker komen, ze is bezorgd over Mila en aangezien ze nog heel wat vakantie-uren moet opnemen, stelt ze Mila voor om er even tussenuit te gaan. En dit de komende 3 weken. Wat moet Mila al die tijd doen? Dan belt haar oom Richard en hij heeft een idee. Ze kan met Mike, zijn kampeerbus, op stap. Mila besluit het erop te wagen en gooit haar leven voor even over een andere boeg. Geen strakke planning, maar avontuur. Wat deze trip haar brengt lees je in Roadtrip naar liefde.
Het verhaal is geschreven in het ik-perspectief en is opgebouwd uit 17 kortere hoofdstukken die het leestempo enorm verhogen. Als je daar nog bij optelt dat dit een kort verhaal is, dan begrijp je dat dit boek in geen tijd uit is. Roadtrip naar liefde is vlot geschreven, vergezeld van een dosis humor en hier en daar de nodige spanning.
Alle typische elementen voor een feelgoodverhaal zijn aanwezig: vakantie, zon, zee, een camping, een ontmoeting met een knappe man, iets dat misloopt en een portie voorspelbaarheid.
Toch is de auteur erin geslaagd om het verhaal wat diepgang te geven. Je leert Mila beter kennen; haar angsten, haar gevoelens, haar manier van in het leven staan. Ook de nevenpersonages zijn mooi uitgewerkt.
Met thema’s als liefde, onzekerheid, angst om gekwetst te worden en vluchten in het werk wordt Roadtrip naar liefde ook een herkenbaar verhaal.
Eva Cadier beschrijft het alledaagse leven op een camping tijdens een heerlijke vakantie. Ze weet de sfeer zo weer te geven dat je je in een gemakkelijke stoel voor je tent of camper waant terwijl je, met een lekker glas in de hand, Mila, haar vrienden en de activiteiten op de camping kunt observeren. Je zou willen dat je zelf deel kon nemen.
Roadtrip naar liefde is ideale vakantieliteratuur. Het boek geeft enerzijds zin in avontuur en anderzijds in niets doen onder een stralende zon. Het is een verhaal waar je warm van wordt, dat herkenbaar is en dat alle muizenissen in je hoofd even doet vergeten. Daarom krijgt het van mij 4 zeemzoete sterren.
Ellen Boutsen
Boekencast
Genre: roman, feelgood
Uitgever: De Verhalenfabriek
ISBN: 9789465270210
Uitvoering: e-book
Uitgave: juli 2025
Met dank aan De Verhalenfabriek voor dit recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke recensie.
Ellen Boutsen
Boekencast