Advertentie

Het is een verhaal waar je wel even stil van wordt. Het is geen leuk verhaal. Bink, de hoofdpersoon, wordt al misbruikt en mishandelt vanaf zijn vierde jaar. Hij leert zich zelf technieken aan om hierdoor niet geraakt te worden. In het boek leer je Bink kennen als hij vijftig jaar is. Door flash backs leer je zijn verleden kennen. Hij is dermate beschadigd dat een "normaal" leven niet mogelijk voor hem is. Hij zoekt zijn heil in drugs en drank. Hij komt aan het geld door zich te prostitueren.
Het is moeilijk om je voor te stellen dat hij al een afgeleefde man van 50 is, zijn reacties en gedrag doen eerder denken aan een puber, daarentegen zijn de gesprekken die hij met pubers voert die van een volwassen man met levenservaring. Als hij wil stoppen met de verdovende middelen en beetje bij beetje hulp lijkt te aanvaarden krijgt hij last van wanen en psychoses. Een nieuwe strijd begint. En wat moet hij met de liefde? Er is een man die zijn hart sneller doet kloppen en wat moet hij daar nu mee?
Het is een heel knap geschreven boek. Het is niet makkelijk om het ingewikkelde leven en gedrag van Bink te beschrijven zodat onkundige lezers de draad in het verhaal niet kwijt raken. De schrijfster is daar heel goed in geslaagd.

Reacties op: Heel knap geschreven

9
Bink - Nathalie Kokke
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker