Geen boek voor mij

Els 28 juni 2025
Ik had hoge verwachtingen van Misdaadmanifest, maar eerlijk gezegd viel het boek me wat tegen. Misschien had ik eerst Harlem Shuffle moeten lezen om meer gevoel te krijgen bij de hoofdpersonen, want nu bleven Pepper en Carney voor mij wat vlak en moeilijk te doorgronden. Ze kregen niet echt een gezicht; ik voelde geen band met ze.

Ook de wereld waarin ze zich begeven – vol misdaden, corruptie en bedrog – wist me niet te boeien. Het was allemaal veel van hetzelfde. Steeds weer nieuwe trucs, complotten, deals en gekonkel… Het voelde op den duur wat vermoeiend en eentonig. 408 pagina’s lang bleef ik wachten op een wending, iets onverwachts, of een moment van echte diepgang, maar dat kwam niet.

Misschien is dit boek vooral iets voor lezers die genieten van een duistere sfeer en zich graag verdiepen in de onderkant van de maatschappij. Voor mij was het helaas geen schot in de roos.

Meer recensies van Els