Fijn liefdesverhaal
Dit boek speelt zich af in 2084, na een grote overstroming die een groot deel van Nederland heeft weggevaagd. De overheid houdt streng toezicht op het dagelijks leven, en veel dingen zijn verboden. Die controle voel je goed in het verhaal.
Wat ik erg mooi vond, zijn de natuurbeschrijvingen. Net als in haar eerdere boeken schrijft Douwesz daar met veel aandacht over. Je merkt dat ze echt begaan is met de natuur. Ik lees dat soort stukken graag – ze zorgen voor rust en sfeer, ook al is de wereld in het boek juist vrij grimmig.
Daarnaast is er een liefdesverhaal, tussen twee vrouwen. Dat vond ik verfrissend om te lezen. Geen standaard plaatje van een knap stel met sterke kaaklijnen en gespierde lichamen, maar gewoon twee echte mensen. Het voelde geloofwaardig en warm.
Een rustig boek met veel oog voor detail, waarin grote thema’s als controle, natuur en liefde mooi samenkomen.