Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Grimmige pelgrimstocht

Evelien Walravens 26 mei 2023 Hebban Recensent
Psychiatrisch hulpverlener Bruno Mena Solano geeft hulp aan vooral pelgrims die tijdens het lopen van de camino naar Santiago de Compostella in psychische nood raken. De politie roept zijn hulp in om de Nederlander Johan Ordelman, die als verdachte is opgepakt, aan het praten te krijgen. Deze man is de laatste persoon die in gezelschap is gezien van de Amerikaanse priester Mick Molony wiens levenloze lichaam in een kerkje langs de pelgrimsroute gevonden wordt. De zwijgzame, grote, blonde Johan maakt zichzelf erg verdacht door niet te willen praten en als blijkt dat hij al meer dan twee jaar rondzwerft langs de routes van de camino gaan alle alarmbellen rinkelen. Bruno ziet echter niets gevaarlijks in deze bijzondere Hollander waarmee hij uiteindelijk toch tot een dieper gesprek komt. Johan wordt dan ook vrijgelaten bij gebrek aan bewijs. Is Johan echt onschuldig of wordt hier een kolossale fout gemaakt?

Verloren pelgrim begint met een veelbelovend eerste deel met een dode, een verdachte en een aantal onopgeloste zaken waaraan de verdachte wellicht ook gekoppeld kan worden. Maar dan last Bax in deel twee een nogal lange pauze in. Hierin neemt hij uitgebreid de tijd om te vertellen wat er allemaal in Bruno’s leven heeft plaatsgevonden en waarom hij nu als een vrijgezelle workaholic zijn dagen slijt. De lezer kan hierdoor begrijpen waarom hij uiteindelijk ook onder de invloed van Johan komt maar het duurt nét iets te lang. Gelukkig is het derde deel weer wat vlotter en wordt het spannend om zelfs te eindigen in een onverwacht grimmig einde. De auteur herstelt zich hiermee goed. Zijn prettig leesbare stijl maakt zijn tweede thriller een aanrader waarin ook plaats is voor enige (zelf)reflectie.

‘En daarom noemen ze deze route ook wel de weg van de dood. Omdat je je oude zelf aflegt, om weer als een nieuw mens terug naar huis te gaan.’

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Evelien Walravens

Gesponsord

Een ijzingwekkend en uiterst actueel vervolg in de succesvolle Millennium-serie, geschreven door de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff.

Een berger ontdekt in een scheepswrak het stoffelijk overschot van een duiker. Het onderzoek van rechercheur Liewe Cupido leidt naar een duikclub op Terschelling. Een duistere zaak.

Op welk moment zet je de regels opzij? De nieuwe beklemmend spannende thriller van Marion Pauw. Een vriendengroep is fantastisch. Tot die zich tegen je keert.

De nieuwe Nicci French. Een bloedstollend spannende thriller waarin oude en nieuwe politiezaken verstrengeld raken.

Een actuele thriller over Vladimir Poetins dochter. Hoever reiken de ambities van Poetin? Richt hij zijn vizier op de rest van Europa? En welke rol speelt zijn dochter Maria Poetina?

Bloedmaan, de bloedstollend spannende nieuwe bestseller van Jo Nesbø. Harry Hole is terug en moet in een race tegen de klok een seriemoordenaar ontmaskeren

In deze nieuwe spionagethriller komt de Repair Club onder leiding van Johan Antink samen voor een nieuwe zaak. De timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn.

De baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf wordt op gruwelijke wijze vermoord. Een jonge blinde vrouw besmeurd met bloed wordt als getuige in een kast gevonden. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis? 

Nieuwe thriller van de Gouden Strop-winnaar van 2021! Een doodgewone nieuwbouwwijk in Nederland. Daar gebeuren geen rare dingen. Toch?

Er gebeuren mysterieuze dingen in en rond de villa van Lynn en haar man, sterrenkok Camiel. Wie houdt zich anders voor in deze bloedstollende nieuwe thriller van Esther Verhoef?

'Mia zou een liefdesverhaal krijgen en dat had ik ook geschreven, maar het voelde niet helemaal oké. Dat was niet haar toekomst.' - Lees het interview met Samuel Bjørk en maak kans op het boek!