Een spannend verhaal met een grote cliffhanger

fantasybooklover3 fantasybooklover3
18 mrt 2020

Recensie De Ademdief door Miranda Peters, uitgegeven bij Dutch Venture Publishing.

De Ademdief gaat over de zusjes Thalia en Livia, wie al hun hele leven op de vlucht zijn voor de Jagers. Jagers jagen op de Ademdieven en deinzen nergens voor terug om hen te vermoorden, maar zijn Ademdieven echt zo slecht en gevaarlijk als Jagers denken? Niets is wat het lijkt in dit boek.

Het boek is geschreven vanuit twee perspectieven: Quinn en Thalia. Dit werkt goed voor dit boek en je leest zo het verhaal vanuit twee kanten: degene die op de vlucht is en degene die op haar jaagt.

Het boek begint met een pakkende proloog, waarbij je pas in het midden van het boek achterkomt wat de reden is van de gebeurtenis.

De spanning is goed opgebouwd in dit verhaal en de hoofdstukken eindigden vaak zo, dat je niet kon stoppen met lezen.

Er waren een aantal dingen die ik niet aan zag komen in dit boek en dat vond ik echt heel erg tof.

Ook zitten er in dit boek een aantal mooie quotes, waarvan ik er toch een paar wilde benoemen:
♡ Angst is de vijand. Hij verlamt je. Dat is een les die ik al vroeg heb geleerd.
♡ Ook al doe ik zo mijn best om mijn verleden los te laten en niet achterom te kijken, het blijft me achtervolgen. Het vreet aan me, zoals de magie aan mijn lichaam vreet.

Wat je niet in alle fantasy boeken leest, is dat magie een prijs heeft, dat het grenzen heeft. In dit boek is het zeker zo dat de magie grenzen heeft en energie kost.

En laten we het nog even over de cliffhanger hebben aan het einde van dit boek, want... Het was echt een grote cliffhanger en ik heb deel 2 nodig! Gelukkig komt die er wel aan, maar we moeten er nog even op wachten.

Kortom, een mooi fantasy verhaal die zeker tot mijn favorieten van 2020 behoort.

Ik gaf dit boek ⭐⭐⭐⭐⭐/5 sterren.

Deze recensie is ook te vinden op:
♡ Goodreads
♡ Instagram (fantasybooklover3)