Spelen met Vuur

fantasybooklover3 fantasybooklover3
6 mrt 2020

Recensie: Spelen met vuur van Eline Holt.

Voor dit boek benaderde ik Eline zelf, omdat ik hoopte haar zelf uitgegeven boek hiermee een groter bereik te geven.

Over dit boek deed ik langer dan ik wilde, maar nu is het toch echt tijd om de recensie te plaatsen!

'Spelen met vuur' vertelt het verhaal van de dertienjarige Ariene die het niet makkelijk heeft thuis met haar jongere broertje en zusje. Ze is anders dan alle andere kinderen van haar leeftijd, want al sinds haar achtste kan ze op 31 december met vuur spelen. Maar op een dag verandert alles en komt ze op Imperium Elementis terecht door middel van een speciale brief.

In dit boek zitten heel veel dingen die wijzen naar Harry Potter, wat op zich op sommige punten niet storend was. Maar op andere momenten vond ik het wel storend.

Ik vind het magiesysteem in dit boek erg tof. Ariene leert namelijk om Moti te tekenen waarmee er verschillende soorten magie vrijkomen. Maar er zit een grens aan het gebruik van Moti, je kan er namelijk ook uitgeput van raken.

Wat ik jammer en in het begin storend vond met lezen is dat er veel spelfouten in het boek staan en dat er woorden missen uit sommige zinnen. Ongeveer toen ik bij het midden van het boek was aangekomen, kon ik door de foutjes heen lezen en bedacht ik de missende woorden of herstelde ik de spelfouten in mijn hoofd. Zo werd het voor mij uiteindelijk niet meer storend.

Sommige hoofdstukken begonnen midden in een situatie waarbij ik er eerst achter moest komen wat er gebeurde, dit kwam later in het hoofdstuk naar voren maar had een stuk uitgebreider geschreven kunnen worden.

Ondanks de spelfouten, missende woorden en de snelle hoofdstukken, vond ik het wel een leuk boek om te lezen en kijk ik uit naar deel 2. Dit boek heeft ook zeker pluspunten die ik hierboven heb beschreven.

Ik hoop dat Eline zich niet uit het veld laat slaan door een recensie van iemand anders die heel negatief was en dat ze verder gaat met schrijven.

Deze recensie is ook te vinden op:
♡ Instagram (fantasybooklover3)
♡ Goodreads