Magisch fantasy verhaal
Recensie: genezer van de troon van Lieze Clerix
Via Hamleybooks heb ik een arc van dit leuke fantasy boek mogen ontvangen Hier ben ik ontzettend blij mee en dankbaar voor. Nogmaals ontzettend bedankt dat ik dit boek mocht recenseren!
In dit boek volg je het verhaal van Dianthe, een jonge fey met helende krachten die afgezonderd in een bos leeft. Hier heeft ze zelf voor gekozen en ze krijgt vaak dagelijks bezoek van bewoners van een dorp vlakbij die haar helende gave nodig hebben. Op een dag komt er een onverwachte, onbekende bezoeker langs. Niet gewond, maar verdwaald. Deze persoon ziet haar even later aan het werk bij een gewond iemand. Het lukt Dianthe om hem te genezen. De onbekende gast blijft tot de volgende dag bij haar en dan wordt er verteld wie hij is.
Dianthe gaat samen met de voorheen onbekende bezoeker en nog een aantal anderen op weg naar het verblijf van de koning die ernstig ziek blijkt te zijn. Niemand heeft hem tot op heden kunnen genezen en op Dianthe is alle hoop gevestigd.
Dianthe doet haar intrede in het kasteel van de koning en maakt kennis met een aantal jonge broers. De jongste van dit stel was echt enorm schattig en ik genoot echt van de scènes tussen hem en Dianthe. De oudste broer mocht Dianthe niet. Ze probeert erachter te komen waarom niet en dit breekt haar hart, maar ook dat van de lezer. Er wordt op dat moment veel duidelijk.
De personages zaten goed in elkaar en elk had zijn of haar eigen struggle, eigen verhaal, eigen problemen. Dit werd goed naar voren gebracht in de beeldende schrijfstijl van Lieze. Sommige scènes gingen naar mijn idee soms wat snel, in sommige daarvan had net wat meer actie mogen zitten waardoor de spanning beter tot z'n recht had gekomen.
Het einde was verrassend en een goede plottwist die je niet snel ziet aankomen. Ik had wel wat verwacht, maar dit eigenlijk niet
Ik vond het een leuk boek om te lezen en raad het dan ook aan als je van fantasy boeken over fey houdt.
Ik geeft dit boek: /5 sterren.
Nogmaals dankjewel @hamleybooks dat ik dit boek mocht recenseren.
Ik geeft dit boek: /5 sterren.
Nogmaals dankjewel @hamleybooks dat ik dit boek mocht recenseren.