Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Aardling

Recensie van: Aardling, geschreven door Rowan Merrin en uitgegeven bij godijnpublishing.

In Aardling volgen we Samantha, een jong volwassen en getrouwde vrouw die plotseling in Chared Lûd terecht komt. Alles daar gaat tegen haar natuur in en ze wil zo snel mogelijk terug naar haar eigeb wereld, wat onmogelijk lijkt volgens Dalyrra, de leider van de Halusir. De Halusir zijn een groep mensen waarvan sommige een gave hebben en die in het eerste opzicht de poorten bewaken tegen Aardse indringers, ofterwel Aardlingen.

Sam verstaat de Halusir niet, doordat deze Lûds spreken. Ze heeft moeite met zich thuis te voelen in deze onbekende wereld en het allerliefste wil ze terug naar haar veilige vertrouwde omgeving en haar man.

Kort na de komst van Sam slaan de Halusir op de vlucht en dit is eigenlijk het hele boek zo. Op een gegeven moment splitst de groep Halusir zich op en komen er meerdere pov's aan bod in het boek. Dit was helaas wel wat verwarrend. Ook omdat elk hoofdstuk na de opsplitsing van de groep, vanuit een ander personage was geschreven.

Wat ik daaraan wel goed vind is dat je de personages beter leert kennen. Je leest over het verleden van sommige personages en wat die hebben meegemaakt en hebben verloren. Zo bouwde ik een band op met de personages en kon ik me in hen inleven.

Het aantal personages die in dit boek voorkwamen en de lastige namen waarvan ik de betekenis niet altijd even goed kon onthouden, maakte het voor mij af en toe erg ingewikkeld om het verhaal goed te blijven volgen. Ook haalde ik personages door elkaar. Door de wisseling van perspectieven in de hoofdstukken, was het ook wat lastig om te onthouden wie met wie op reis was en wie welke gave heeft.

Het magiesysteem in dit boek vond ik erg interessant. Zo heb je de oude magie, die door een magieloze gehanteerd kan worden, maar ook mensen die met een gave geboren zijn. En wat ik ook goed vond is dat het gebruik van welke gave dan ook, altijd energie kostte. Dit bracht af en toe zelfs problemen op in de gevechten die de Halusir voerden.

De schrijfstijl van Rowan vind ik erg fijn. Ze schrijft heel beeldend waardoor je letterlijk voor je ziet wat er gebeurd.

Ondanks de genoemde minpunten heb ik dit boek 4 sterren gegeven. Heel erg bedankt @godijnpublishing voor het recensie exemplaar!

Deze recensie is ook te vinden op:
♡ Instagram (fantasybooklover3)
♡ Goodreads

Reageer op deze recensie

Meer recensies van fantasybooklover3

Gesponsord

Als lezer word je uitgenodigd mee te denken en krijg je voldoende hints en vermoedens toegespeeld en toch sta je continu op het verkeerde been.

Doe mee aan de Hebban Boek van de Maand Challenge en lees mee met de Hebban Crew. 16 verrassende boeken in 16 maanden!