Het verhaal achter de Wondere wereld van Alice
"Ik ben Alice, ik blijf Alice. Ik was Alice"
In dit boek van Melanie Benjamin lezen we hoe het wereldberoemde verhaal 'Alice in Wonderland' van Lewis Caroll ontstaan is. Ondertussen is Alice oud geworden en kijkt ze terug naar haar jeugd als 7-jarig meisje. Ze probeert aan de hand van herinneringen te achterhalen wat er precies allemaal gebeurd is. Ze leefde in een wereld vol pracht en praal, met toch een klein duister kantje. Er was namelijk een man, mr. Dodgson, die haar heel erg leuk vond en ook graag foto's van haar nam wanneer ze bijvoorbeeld gekleed was als zigeuner. Zelf voelde Alice dat ze verliefd op hem was en vroeg hem om te wachten tot ze groot genoeg was om te trouwen. Ze had echter geen idee wat voor gevolgen die vraag zou hebben. Tijdens een boottochtje op de Isis met Alice en haar zus, vertelt mr. Dodgson een verhaal over een meisje genaamd Alice. Alice voelt zich natuurlijk ontzettend geflatteerd en smeekt mr. Dodgson om het verhaal op te schrijven. Later zal het boek verschijnen onder de naam 'Alice in Wonderland' van Lewis Caroll.
'Ik ben Alice' is een wondermooi verhaal over de impact van 'bekend zijn'. Over hoe de hele wereld je op een bepaalde manier kan zien, maar je zelf voelt dat je die persoon eigenlijk niet bent en daardoor jezelf een beetje verliest. Het is een historische roman waarin feiten en fictie met elkaar verweven zijn. Ik vond het heel erg leuk om meer te weten te komen over het verhaal rond het wereldberoemde sprookje. Naast historische feiten komt er ook romantiek, mysterie, spanning, ... in voor. De foto's in het boek van de 'echte' Alice maken het verhaal nog geloofwaardiger.
Ik heb er heel erg van genoten om dit boek te mogen lezen! Zeker een aanrader!