Meeslepend, sprankelend en ontroerend

GraFie GraFie
23 mrt 2021

Kate en Tully zijn twee totaal verschillende meisjes die, omdat ze zich alleen voelen, de weg naar elkaar vinden en beste vriendinnen worden. Ze beleven een bijzondere kindertijd samen met ups en downs, waarin ze elkaar onvoorwaardelijk steunen en helpen door moeilijke tijden. Ze dragen allebei hun eigen moeilijkheden met zich mee. Kate is in de steek gelaten door haar vorige vriendinnen en sindsdien overdrijft haar mama in het 'vriendinnen-maken'. Tully wordt steeds opnieuw achtergelaten door haar mama en komt daardoor telkens weer bij haar grootmoeder terecht. Op het moment dat haar grootmoeder sterft, lijkt haar wereld in te storten. Gelukkig is Kates mama heel medelevend en laat ze haar bij hen intrekken. Wanneer ze volwassen worden, worden de verschillen tussen de vriendinnen nog duidelijker. Tully is heel ambitieus en wil kost wat kost een beroemde nieuwspresentator worden. Kate daarentegen merkt al snel dat journalistiek niets voor haar is, en verlangt meer naar een man die van haar houdt. Ze willen allebei het beste van hun leven maken, maar ze beseffen niet hoe hard ze elkaar daarvoor nodig hebben.

Dit boek is een absoluut pareltje over vriendschap, onvoorwaardelijke liefde en geluk. De vriendschap tussen Tully en Kate is bijzonder en uniek en kan echt alles overwinnen. Het doet je beseffen dat je echt van geluk mag spreken als je zo'n vriendschap hebt. Of het doet je dromen naar een vriendschap waarin je volledig jezelf kan zijn en elkaar honderd procent vertrouwt. Het verhaal wordt afwisselend tussen Tully en Kate verteld, waardoor je hun beide gedachten en gevoelens te weten komt. Er is veel emotie en drama, maar af en toe komt er ook humor in voor, wat het heel aangenaam maakt om te lezen. Soms gaat het verhaal heel snel, omdat het boek over een heel leven gaat. Dat vond ik soms wel even schrikken. Voor de rest was het echt een geweldig boek en heb ik er zeker van genoten. Het einde was zo hartverscheurend, dat ik mijn tranen echt niet kon bedwingen.

Meer recensies van GraFie