Even niet op safari

16 mrt 2015

Plannen voor een safari in Botswana? Lees dit boek dan niet of stel de trip even uit. Rechercheur Jane Rizzoli reist naar Afrika om een moord te onderzoeken. terwijl patholoog-anatoom Maura Isles zich in Boston buigt over het toegetakelde lichaam van een man. Deze is geslacht als een dier. Het speurdersduo, bekend van de tv-serie Rizzoli & Isles, denkt dat er een link is met jagers, of juist tegenstanders van jacht. Bovendien vermoeden de dames een verband tussen meerdere moorden in de VS en een tragedie zes jaar eerder in Botswana.

Die tragedie begint als ik-figuur Millie met echtgenoot Richard en een groepje medereizigers op safari gaat in zuidelijk Afrika. Voor Millie hoeft die trip niet zo nodig, beestjes kijken vanuit een comfortabele lodge vindt zij spannend genoeg. Richard wil echter een echt avontuurlijke vakantie, dus belanden ze in een primitief kampement in Botswana,ver weg van de bewoonde wereld. Al snel verdwijnt de ene na de andere toerist. Opgepeuzeld door een leeuw? Zelf vertrokken? Gids Johnny, de enige met een geweer, wordt verdacht door iedereen, behalve door Millie. Toch keert ook zij zich uiteindelijk tegen hem. Millie overleeft uiteindelijk als enige de slachting en vindt nieuw geluk in Zuid-Afrika, waar ze trouwt, een dochter krijgt en het drama ver wegstopt. Tot Jane Rizolli zes jaar later op haar stoep staat, en haar vraagt mee te gaan naar Boston om te helpen een vermoedelijke seriemoordenaar te vinden.

Als lezer voel je meteen dat al die moorden niet op zichzelf staan, maar hoe, waarom en door wie? Probeer niet mee te puzzelen. Daarvoor is Sterf twee keer te boeiend en spannend geschreven. Bovendien zit de plot uiterst ingenieus in elkaar, wat leidt tot een regelrechte climax waarbij alles op zijn plek valt. Zo’n ontknoping verzin je niet zomaar, daarvoor moet je een heel goede schrijver zijn.

Meer recensies van