Kort en goed

HOOFdSELETTERS 08 juni 2025
Als met een novelle een prozawerk wordt bedoeld dat korter is dan een roman en langer dan een verhaal, dan hebben we hier te maken met een novelle. Maar vergis u niet, de zeventig bladzijden gedrukt met een kleine zetspiegel volstaan voor de auteur om een hele wereld te scheppen en de jonge hoofdfiguur 'karakter te geven'.
Dit boekje is 'af' en goed geschreven.
Het is aangrijpend te lezen hoe de oprechte gevoelens van een kind door volwassenen mis begrepen worden en door de macht en de gang van de tijd de kop worden ingedrukt.
De korte schetsen van politieke - en urbanistische evolutie van Mexico(-Stad) heb ik er als geïnteresseerd lezer op de koop toe bijgekregen.
De uitgebreide inleiding van de Mexicaanse schrijfster Valeria Luiselli en haar zus Mariana wisten me minder te bekoren. Eerder het voorprogramma.

Meer recensies van HOOFdSELETTERS