De GVR: klein meisje, groot avontuur.

Een heerlijk fantasieverhaal vol dromen en reuzen

De GVR van Roald Dahl is zo’n boek waar je meteen in wordt meegezogen. Het gaat over Sofie, een dapper meisje dat midden in de nacht een reus ziet – maar niet zomaar eentje. Deze Grote Vriendelijke Reus (GVR) is allesbehalve eng. Hij vangt dromen en blaast ze bij kinderen naar binnen. Samen beleven ze een spannend avontuur waarin ze het opnemen tegen gemene reuzen.

Wat dit boek zo leuk maakt, is vooral hoe de GVR praat. Hij verzint allemaal gekke woorden en kromme zinnen die je aan het lachen maken. Echt typisch Roald Dahl. Daardoor leest het verhaal superlekker en zit je er helemaal in.

De tekeningen van Quentin Blake passen er perfect bij. Die vrolijke krabbels maken het nog leuker om te lezen – je ziet meteen voor je hoe alles eruitziet.

En ook al is het een kinderboek, er zitten best serieuze dingen in: eenzaamheid, vriendschap, en de moed om op te komen voor wat goed is. Dat maakt het niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen.

Mijn oordeel: 5 sterren

Kortom: De GVR is een heerlijk boek dat je laat lachen, dromen én even nadenken. Echt een aanrader voor jong en oud!

Meer recensies van ikkebenhet Diana