Ontroerend en aangrijpend met veel inlevingsvermogen geschreven.
Vind me aan de andere kant is een aangrijpende historische roman die de lezer meeneemt naar Berlijn in de jaren dertig. Hoofdpersoon Eva, een jonge Joodse vrouw, wordt door haar moeder naar Duitsland gestuurd om verpleegkundige te worden. In het begin lijkt haar toekomst nog open, maar naarmate de dreiging van het nationaalsocialisme toeneemt, verandert haar leven onherroepelijk.
In Berlijn ontmoet Eva de charismatische Itzhak, die haar laat zien dat zelfs in donkere tijden liefde en hoop kunnen bestaan. Wanneer het gevaar steeds dichterbij komt, besluiten ze samen te vluchten naar Nederland. Daar wordt Eva geconfronteerd met moeilijke keuzes: tussen liefde, vrijheid en overleven.
Marlies Allewijn schrijft met veel gevoel en inlevingsvermogen. Ze weet de angst, onzekerheid en moed van haar personages overtuigend neer te zetten. De historische achtergrond is sterk uitgewerkt, zonder dat het verhaal zijn menselijkheid verliest.
De schrijfstijl is toegankelijk en beeldend, waardoor je volledig wordt meegenomen in Eva’s wereld. Je voelt haar emoties, haar twijfel en haar kracht.
Vind me aan de andere kant is een indrukwekkend en ontroerend verhaal over liefde, verlies en veerkracht in een onzekere tijd.