Waanzinnig goede LITERAIRE thriller en een groot tragisch drama.

Jos Fransen 05 september 2020
Is dit nu een thriller, ja toch zeker wel, maar dan niet in de vorm die algemeen direct wordt herkent/gezien als thriller. Persoonlijk vind ik dat Hakan Nesser een schrijver van literaire (psychologische) romans met een groot thriller element, dit wordt gebruikt als leidraad, je komt niet in een soort achtbaan terecht van spanning en actie, MAAR je zit wel op het puntje van je stoel.
De persoons beschrijvingen, sfeer tekeningen zijn in dit boek uitermate geslaagd en de schrijver lukt het om je als lezer mee te nemen, onder te dompelen in diep tragische drama, met veel facetten. Als lezer krijg je echt een kijkje in wat er zich afspeelt in de hoofde van de hoofdpersonen, nog meer dan in de andere delen van de Barbarotti serie
Inspecteur Barbarotti en collega/vriendin inspecteur Eva Backman zijn ‘gewone’ mensen met hun beperkingen en beslommeringen, zij dragen het verhaal en zijn tevens de rustpunten, het verhaal van hun leven, overdenkingen, dagelijkse zaken/problemen waarmee ze moeten handelen zijn net zo belangrijk/ interessant als het grote verhaal. Bij Hakan Nesser gaat het om de mens met zijn tekortkomingen/angsten.
Spannend tot het laatste hoofdstuk, maar de uitkomst is wel erg bizar (te?) en wreed schokkend en pijnlijk. Dit boek deed mij nog meer denken aan de Russische klassieken.

Meer recensies van Jos Fransen