Zeer ongeloofwaardig, maar knappe constructie

Jos Fransen 29 december 2019
Ja, wat moet ik zeggen van dit boek; een hele dikke pil, geen thriller, geen roman, maar wat wel…
Behoorlijk wat moorden en een gigantisch aantal verdachten, steeds weer nieuwe ontwikkelingen, geen enkele personage wordt echt uit gediept.
De meeste situaties zijn ongeloofwaardig en sommige personages zijn bizar ongeloofwaardig (karikaturen), gewoon lachwekkend, dat het lijkt of de schrijver zijn lezers niet serieus neemt.
MAAR het lukt de schrijver toch dat ik blijf door lezen, iets meer dan 600 pagina’s en ik blijf steeds weer nieuwsgierig naar de volgende wending in het verhaal en de complexe constructie en de verwevenheid van steeds weer nieuwe personen met elkaar is knap gedaan. Ook de ontknoping ziet niemand aankomen, maar is te veel een geforceerde constructie. Het is een soort Agatha Christie verhaal in het kwadraat, ver over de top, voor mij, ik heb het woord al tweemaal genoemd, is jammer genoeg (knappe) 'constructie' de essentie van dit boek.
Zijn andere boeken krijgen goede recensies, dus die ga ik wel proberen, want ondanks mijn negatieve recensie van dit boek, zie ik zeker de kwaliteit van deze schrijver.

Meer recensies van Jos Fransen