Advertentie
    Jeanet Hebban Team

Nadat Sander Verheijen een non-fictie boek heeft geschreven met de titel: Ik kan er nèt niet bij, komt hij nu met zijn thrillerdebuut De macht van K. onder pseudoniem Jens Vern. Deze letters zijn de oneven letters van zijn eigen naam. Zelf zegt hij Jens Vern niet als een pseudoniem te zien maar als een toekomstig thrillermerk. Het is bekend gemaakt dat er een vervolg komt in de samenwerking met Volt uitgeverij. Verheijen is niet alleen auteur hij is ook de chef van Hebban.nl.

Tim Turner wordt gevraagd om voor het grote bekende IT-bedrijf The Keeler Company te komen werken nadat hij net afgestudeerd was. Dit vind hij een hele eer en hij verhuisd naar Washington waar hij een riant salaris en appartement krijgt toegewezen. Het lijkt hem aan niets te ontbreken, al maakt hij wel lange dagen en van een privéleven is niet echt sprake. Dan ontmoet hij iemand die zich De Vriend noemt en die hem dingen verteld wat hem toch wel aan het denken zet. Er worden een aantal mensen dood teruggevonden zonder dat er getuigen zijn. Tim duikt er een beetje in en dan merkt hij dat te gevaarlijk wordt. Hij vlucht met hulp van De Vriend. Hij begint een nieuw leven in Nederland in Den Haag en daar ontmoet hij Emily Green. Beiden praten ze niet over hun verleden, wat houden ze verborgen voor elkaar?

Het verhaal begint en eindigt in Den Haag. De periode ertussen speelt zich af in Washington. Boven elk hoofdstuk staat om wie het gaat en wanneer het zich afspeelt, dit is erg duidelijk en overzichtelijk. De hoofdstukken zijn kort en lezen heel vlot. De hoofdpersonages zijn goed uitgewerkt en realistisch neergezet.

Je hoeft geen computerexpert te zijn om het verhaal te begrijpen dit wordt heel goed uitgelegd in het verhaal. Stap voor stap wordt je meegenomen in de materie van een IT beveiligingsbedrijf , waarbij het bijna eng wordt wat een bedrijf allemaal zou kunnen doen met je gegevens. Dit boek opent daarvoor je ogen en maakt je alert.

De relaties hadden iets meer uitgewerkt mogen worden, zoals de relatie met Tim en Amy. En er waren nog een paar dingen waarbij je vraagtekens kunt zetten. Ze zijn niet te benoemen in verband met spoilers en dat zou jammer zijn. Het boek is zo boeiend dat het moeilijk weg te leggen is, dit maakt heel veel goed en dan zijn die paar dingen snel vergeven en vergeten.

Het is een boek die voor iedereen weggelegd is die van spanning houdt en niet van een doorsnee thriller. Het is een thriller met een hoofdletter T. Goed te volgen in een fijne schrijfstijl. Door de korte hoofdstukken, en wisselende vertelperspectieven blijf je bij de les en blijft de spanning het hele verhaal voelbaar.

Reacties op: Thriller met een hoofdletter T

108
De macht van K. - Jens Vern
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker