Advertentie

Bijna drie jaar geleden kreeg ik dit boek als cadeau. Ik had zojuist mijn diploma behaald en het 'volwassen' leven stond op het punt van beginnen. Mijn afstudeerbegeleider zag in dit boek én een gelukwens én een verwijzing naar mijn opleiding. Waarom heeft het dan drie jaar geduurd voordat ik dit boek eindelijk heb gelezen? Ik dacht dat ik geen boek nodig had om mijn eigen logica van geluk te vinden.

En inderdaad, dat zelf vinden van geluk gaat best goed! Maar in deze rare periode van Corona en met een sombere winter voor de deur dacht ik: een paar tips kunnen vast geen kwaad :)

Het sterke van 'De logica van geluk' is dat je als lezer wordt geconfronteerd met je eigen gedachten. Die zijn vaker negatief dan positief, omdat ons oerbrein zo is ingesteld. De boodschap van het boek is dat we hier niet in mee hoeven te gaan, want er zijn allerlei trucjes om je gedachten de positieve kant uit te sturen. In een context van persoonlijke ervaringen en wetenschappelijk onderzoek deelt Mo Gawdat deze tips met zijn lezers. Zijn ultieme doel is om zoveel mogelijk mensen te bereiken met dit verhaal. Zijn oorspronkelijke doel van #10millionhappy is inmiddels opgerekt naar #1billionhappy.

Mo Gawdat heeft in ieder geval weer #1personhappy erbij op de teller, want ik heb zeker een aantal interessante inzichten uit het boek overgenomen. Het vergt natuurlijk nog wel wat oefening, maar je merkt al vrij snel een mate van invloed op je eigen gedachten. Een mooi resultaat na het drie jaar laten rijpen van dit boek in de boekenkast!

Reacties op: #1personhappy

55
De logica van geluk - Mo Gawdat
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners