Advertentie

Abel droomt in zijn platenwinkeltje in Amsterdam over een ander leven. Met een lekker wijntje in de hand, maakt Abel plannen voor het kopen van een wijnkasteeltje in Frankrijk. Abel overtuigt zijn vrouw Angela dat dit het moment is om het avontuur aan te gaan. De dochters zijn al een tijdje het huis uit. Als ze langer wachten, dan komt het er wellicht niet meer van.

Na vele avonden surfen op het internet, start de echte zoektocht naar het perfecte wijnchateau. Tijdens die zoektocht treft Abel onder andere makelaar ‘Blaaskaak’, wijnboer ‘Paddenkop’ en vele andere karakteristieke inwoners van de Languedoc.

Abel valt als een blok voor een wijndomein bij een piepklein dorpje. Het is prachtig, met historische elementen en goed onderhouden. De wijngaard is groot genoeg en ligt er prachtig bij. Om het droomdomein te kunnen betalen, wordt alles in Nederland verkocht. Ze gaan ‘all in’ voor dit avontuur.

Hoort u het ‘slecht nieuws muziekje’ uit ‘Ik vertrek’ al?

Bij aankomst treffen Abel en Angela een compleet gestript wijnchateau. Zelfs de bloemen zijn uit de prachtige tuin gehaald. Tot overmaat van ramp blijkt de wijn van het chateau en in de wijde omgeving niet te drinken…

Vanaf dit moment beschrijft Ilja Gort op treffende wijze hoe Abel het ene probleem oplost door een nieuw probleem te creëren. Gelukkig maken ze wel snel vrienden. Bijvoorbeeld met burgemeester Jean-Claude, die wat ruim omgaat met de Franse wet. Of met Fifi Fusil, een hoogbejaarde dame die verbazingwekkend goed met een geweer om weet te gaan. Ook van buurman ‘Zwijnekop’ krijgen ze een warm welkom.

Financieel gaat het Abel en Angela bergafwaarts. Abel doet, uit bittere noodzaak, inspiratie op voor een nieuw businessplan dat al hun problemen zal oplossen: Godendrank. Wijn met wietolie, biologisch geteeld op de eigen wijnboerderij. Akkers vol met wiet, als dat niet vragen om problemen is…

Godendrank neemt je mee naar de Franse wijnvelden en laat je over de schouder van Abel meekijken. Met zijn bekende vertelstijl tovert Ilja op onbewaakte momenten en om de onbenulligste zaken een lach op je gezicht. Een heerlijk zomerboek voor in eigen tuin.

Reacties op: Een droom van een wijnchateau

128
Godendrank - Ilja Gort
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners