Advertentie

Het is juni 1948 in het plaatsje Camden. De 11-jarige Sally ziet op het schoolplein de drie vriendinnen Bess, Vivi en Irene die in elkaars duim snijden en een soort bloedband sluiten. De verlegen, terughoudende Sally wil dolgraag ook bij zo'n clubje horen en besluit om de stoute schoenen aan te trekken en bij de meisjes te gaan zitten gedurende de lunch. Ze vraagt of het mogelijk is om lid te worden van het clubje. Vivi, de zachtaardigste van de drie, vindt het prima maar de andere twee willen dan wel dat ze zich bewijst door iets te gaan stelen bij warenhuis Woolworth's.
Sally steelt met lood in haar schoenen een schriftje. Frank La Salle betrapt haar, maakt haar doodsbang als hij zegt dat hij van de FBI is en er voor zal zorgen dat ze maar minimaal bestraft zal worden als Sally precies doet wat hij zegt. Naieve, onwetende Sally trapt er met beide voeten in. Als ze dan haar moeder vertelt dat ze met een vriendinnetje mee mag op vakantie, wil moeder Ella uiteraard weten met wie natuurlijk. Frank is echter zo geraffineerd, doortrapt en charmant dat Ella niet echt bezwaar heeft.
Sally vertrekt met Frank in de bus en belanden in Atlantic City, New Jersey en dan begint Sally's nachtmerrie …

Als Sally na een week nog steeds niet terug is beginnen haar grote, zwangere zus Susan en haar man Al zich echt zorgen te maken. Ella, altijd geplaagd door hevige pijnen, stopt haar ongerustheid nog weg – misschien ook een vorm van schuldgevoel?
Toch schakelen ze de politie in en op een gegeven moment wordt duidelijk dat de beruchte Frank geen vreemde is bij politie en justitie. De (echte) FBI wordt ingeschakeld en dan begint een zoektocht die maar niet lijkt te slagen …

Intussen wordt Sally gedwongen te liegen tegen iedereen, ze is nog steeds overtuigd dat Frank van de FBI is. Op een gegeven moment wordt ze opgesloten en misbruikt. Steeds maar weer vertrekken ze naar andere plekken als het te heet onder Frank's voeten wordt. Op hun vlucht maakt ze echter ook een paar vriendinnen. Maar zal ze iemand durven en kunnen vertrouwen??
Zal iemand ooit achter de ware identiteit van Sally komen? Ze mag zelf niks zeggen natuurlijk maar ze hoopt zo dat iemand haar terug brengt naar haar moeder en zus...

Feiten die door T. Greenwood tot een fictieve roman zijn geschreven. Het angstaanjagende scenario van een ontvoering waarbij het jonge slachtoffertje wordt misbruikt en mishandeld. Dikke vette tranen biggelden regelmatig over mijn wangen bij de misselijkmakende manier waarop een pedo blijkbaar te werk gaat. Mijn hart huilt als je bedenkt hoe deze kinderen levenslang beschadigd zijn door zulke monsters. De duivelse methoden die ze gebruiken om een kind te vervreemden van alles en iedereen die hun lief is. Als zelfs het geloof in de liefde van hun eigen familie als los zand door hun vingers lijkt te glippen ben je wat mij betreft het leven zelf niet waard … razend word ik daar van.

Doordat het verhaal vanuit verschillende perspectieven wordt verteld val je van de ene in de andere emotie. Uiteraard leest dit ook als een sneltrein door de wolken die er door je hersens drijven, de hoop dat het uiteindelijk goed komt met Sally. Maar wat is “goed” als je al zoveel hebt meegemaakt op jonge leeftijd? Je leven zal nooit meer hetzelfde zijn...
https://josesprakeloos.blogspot.com/2019/07/t-greenwood-de-verdwijning-van-sally.html

Reacties op: Mijn hart huilde ... en ik was razend!

14
De verdwijning van Sally Horner - T. Greenwood
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker