Advertentie

De hoofdpersonen in dit mysterieuze, zeer intelligent opgebouwde verhaal zijn de zussen Rosie en Laura, Joe en Gabe. Zijdelings uiteraard ook Dr. Brody, de psycholoog van Laura, waar het boek ook mee van start gaat.
De vier zijn opgegroeid in Branston, Connecticut in dezelfde straat – Deer Hill Lane.
Gabe woonde naast de meiden en Joe een stukje verderop in de straat.

Joe verhuisde op een gegeven moment maar kwam terug en trouwde met zijn jeugdliefde Rosie. Ze hebben inmiddels een zoontje samen, Mason – DE grote liefde van Laura.
Laura verhuisde na een moeilijke jeugd en een heftige ervaring, waar ze nog steeds de gevolgen van draagt, naar New York om te wonen en te werken. Haar ongelukkige liefdesleven moet een reden hebben en daarvoor bezoekt ze dan ook regelmatig Dr. Brody. De sessies met hem lees je in terugwerkende tijd door het hele boek.
Maar als dan plotseling haar “huidige” liefde het uitmaakt via een appje is ze er klaar mee en ze keert dan ook terug naar Branston waar ze tijdelijk bij haar zus, Joe en Mason intrekt. Ze ervaart dit liefdevolle gezin als iets dat ze zelf ook wil. Ze begint dan ook te zoeken op internet op de site findlove.com naar een geschikte date. Dat dit haar helemaal van slag maakt aan de ene kant weegt niet op tegen gemis. Ze stuit op het profiel van Jonathan Fields, te mooi om waar te zijn?
Op aandringen van Rosie, Joe en ook Gabe die nog steeds in de buurt woont, gaat ze toch.

Als ze echter 's nachts niet terug komt en zelfs de dag erna spoorloos lijkt, breekt de paniek uit!!
De drie zetten alles op alles om aanwijzingen te vinden. Als ze haar auto leeg terug vinden is het toch op een gegeven moment tijd om ook de politie in te schakelen. Daar zijn ze echter huiverig voor, bang dat die gaan spitten in Laura's verleden...
Stukje bij stukje komen ze dichterbij maar onderweg duiken er allerlei geheimen en mysteries op waardoor ze zelfs elkaar niet meer helemaal vertrouwen.
Waar zijn ze uiteindelijk het bangste voor? Dat Laura iets ergs is overkomen? Of overheerst de angst dat Jonathan Fields iets is overkomen?!!

Wow, wat een onderkruipsel!!! ;-)
Ik bedoel dat het je van begin tot het verrassende eind bezig houdt en stiekem steeds verder onder je huid kruipt. Je weet van gekkigheid niet meer wat je van wie moet denken.
Je leest Laura's “verslag” met alle bijbehorende gevoelens en emoties van de “datenight”, afgewisseld door de beleving van Rosie, Joe en Gabe vanaf het moment dat Laura vermist is.
HEFTIG!! Je weet echt niet waar het naar toe gaat, maar je krijgt onderweg een aantal plottwists om U tegen te zeggen.
Briljant hoe Wendy Walker je om de tuin weet te leiden en vast weet te houden. Een prettige vlotte schrijfstijl doet de rest. Een echte pageturner die nog even naborrelt als je eenmaal over de verrassende wendingen heen bent.
https://josesprakeloos.blogspot.com/2019/11/wendy-walker-nachtschaduw.html

Reacties op: Daten via internet, het thema is natuurlijk heel erg van deze tijd – maar pas op met wie je afspreekt!! ;-)

21
Nachtschaduw - Wendy Walker
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker