Advertentie

Alistair Renault, teamleider bij het OSS (Office of Strategic Services – de eerste buitenlandse inlichtingendienst van de VS) krijgt van hogerhand de opdracht om een team samen te stellen dat moet gaan spioneren in het door de Duitsers bezette Frankrijk. Hij kiest uit een groot aantal gegadigden uiteindelijk vijf jongeren die ieder voor zich goede redenen hebben om zich aan te sluiten bij deze groep.
Bij hun training krijgen ze codenamen, niemand weet van elkaar hun echte naam en verleden. Ze moeten leren samenwerken en vertrouwen opbouwen. De vijf zullen opereren onder de naam “Dragonfly”.

Als ze uiteindelijk in Parijs worden “gedropt” is het ieder voor zich. Ieder teamlid heeft zijn/haar eigen plek om te wonen en te werken. Hun eigen, unieke specialisme zal hun daar brengen waar ze de meeste inlichtingen kunnen verzamelen over de Duitsers en hun plannen zonder dat ze het risico lopen om opgepakt te worden. Ingenieus zijn hun idealen en plannen, maar het leven loopt nooit zoals je het plant. Zal hun dekmantel zo perfect zijn als ze denken? Is hun onderlinge communicatie veilig genoeg of doorziet de vijand hun strategie? Een spannende tijd voor de vijf die in principe op zichzelf zijn aangewezen. Het onderlinge vangnet is niet altijd bereikbaar.
Voor ze aan de missie beginnen spreken ze af om een reunie te houden op 23 september 1962 … zullen alle leden aanwezig zijn?

Het prachtig geschreven verhaal houd je in zijn greep. De karakters hebben ieder voor zich een mooi uitgewerkt verleden dat je in staat stelt om ieder lid zijn eigen “smoel” te geven. Oorlogsboeken zijn sowieso altijd indrukwekkend wat mij betreft. Dit is in mijn beleving een echte aanrader!! Je voelt hun emoties, leeft met ze mee en houd je adem met de regelmaat van de klok even in.
Spanning, hoop, vertrouwen maar ook angst, je proeft het in de woorden die Leila Meacham op een fantastische manier aan elkaar rijgt … genieten van de eerste letter tot de laatste punt!
https://josesprakeloos.blogspot.com/2020/08/leila-meacham-parijs-in-september.html

Reacties op: Genieten met een grote G ....

24
Parijs in september - Leila Meacham
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners