Advertentie

Een van de meest besproken gebeurtenissen in de geschiedenis is toch wel de moord op J.F.K. Oftewel John Fitzgerald Kennedy. Zijn moordenaar Lee Harvey Oswald, tenminste dat is zover we weten. Hoewel er genoeg verhalen en aanwijzingen zijn dat Oswald nooit alleen gehandeld kan hebben. Feit is dat JFK dood geschoten is in Dallas op 22-11-1963 en de meesten van ons zullen die beelden van de rijtoer in de cabrio nog op hun netvlies hebben staan. Al was je toen nog niet geboren (ik ook niet hoor), toch zul je de beelden vaak gezien hebben. Shocking …..

Maar stel nou eens dat Lee Harvey Oswald om de een of andere reden niet in zijn poging geslaagd was? Dat er een derde kogel gevonden werd in het schoolboekenmagazijn op Dealey Plaza, die geen doel trof? Ja wat dan? Zou het leven van Kennedy dan totaal anders zijn gelopen? Ja hij zou dan natuurlijk nog geleefd hebben en waarschijnlijk voor een tweede termijn zijn gegaan qua presidentschap. Maar hoe zou dat in zijn werk zijn gegaan? Zou het hem gelukt zijn? Steeds meer mensen begonnen namelijk aan zijn vaardigheden te twijfelen.
Nou, jippie, Roger schrijft een fictief verhaal dat zomaar waar zou kunnen zijn geweest. John F. Kennedy a.k.a. Jack was achter de schermen van het Witte Huis nu niet bepaald de charismatische, aanbeden man die hij naar de buitenwereld pretendeerde te zijn. Neem alleen al zijn talloze affaires met andere vrouwen dan zijn eigen Jackie, waaronder natuurlijk ook een tig aantal bekende dames.
Alles werd zorgvuldig geheim gehouden door zijn naaste medewerkers, die van de Secret Service en FBI bijvoorbeeld. Doofpotaffaires die niet altijd gunstig eindigden voor desbetreffende dames...

Kennedy had van allerlei kwalen en aandoeningen, zowel lichamelijk als psychisch was hij nu niet extreem gezond zullen we maar zeggen. Zijn broer Bobby (Robert Kennedy) staat hem overal in bij. Zelfs als Bobby het niet eens is met hem – familie of niet, de President is nu eenmaal “onaantastbaar”. Het zal niet eenmalig zijn geweest dat de Kennedy's – onder aanvoering van hun vader Joe – een echte maffiafamilie werd genoemd. Omkoping, bedreigingen, fraude en zoals gezegd heel veel doofpotten. Dingen die het daglicht niet konden verdragen ...

Mitch Newman is een fotojournalist die in het verleden een relatie had met Jean Boyd. Onafscheidelijk waren ze en gingen zelfs naar dezelfde universiteit, kozen hetzelfde vak. Totdat Mitch het in zijn hoofd haalde dat hij naar Korea wilde om daar een fotoverslag van de oorlog te maken en wereldberoemd te worden. Jean echter zag dat niet zitten en stelde hem voor de keuze, als hij naar Korea ging kon Mitch zijn relatie met Jean wel schudden. Toch gaat hij maar komt vier maanden later totaal getraumatiseerd terug. Jean beantwoord zijn brieven aan haar zelfs niet en op een gegeven moment geeft hij het op.
Maar als na jaren op een dag Jean's moeder Alice belt dat Jean zelfmoord heeft gepleegd is Mitch compleet van de kaart. Hij gelooft er niets van dat Jean dit ooit zou willen of zelfs maar kunnen. Hij belooft Alice de dingen te onderzoeken en belandt daarbij in een wespennest van intriges, toevalligheden en uiterst mysterieuze zaken die zijn pet te boven gaan. Mensen verdwijnen of wordt de mond gesnoerd, op wat voor manier dan ook. Jean was wel degelijk dingen op het spoor en dreigde blijkbaar (te) dicht bij de waarheid te komen.
Toch zet Mitch door.

Jeetje zeg, het is fictie dat weet ik ook wel! Maar toch leest het als een waargebeurd verhaal. Veel mensen hebben gespeculeerd, theorieën verkondigd, bewijzen gezocht naar allerlei misstanden. De affaires, de “onbekendere” dames waar JFK wat mee had. De vraag of Lee Harvey Oswald alleen opereerde. In “De derde kogel” lees je wel een heel aparte theorie, maar is dit wel zo apart als ik denk of schuilt er meer waarheid in het verhaal?
https://josesprakeloos.blogspot.com/2019/10/rj-ellory-de-derde-kogel.html

Reacties op: Weer een echte aanrader! Fascinerend, intrigerend boek.

26
De derde kogel - R.J. Ellory
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 22,50 Bestel het e-book € 4,99
E-book prijsvergelijker