Advertentie

Wat kan een mens zich verheugen op een nieuw boek van een favoriete auteur. En wat zou je in janken kunnen uitbarsten als het weer veel te snel uit is, de laatste punt een feit is en het verhaal nog lekker nazindert in je brein. Dat je zelfs even geen zin hebt in een ander/nieuw boek van de een of ander. Dat doet Karen Rose met haar schrijfsels, tenminste bij mij ;-)
Je kunt er donder op zeggen dat het retespannend is, doordrenkt met de nodige romantiek en passie ga je in sneltreinvaart door haar boeken. Nog maar een geluk voor ons lezers dat ze zo super productief is! Vorig jaar mocht ik haar ontmoeten bij uitgeverij de Fontein (KLIK!!) en daarna ga je toch weer met andere ogen naar het geschrevene kijken. Wat een heerlijk mens, ongelooflijk fijn om eens rond te mogen dwalen in haar hoofd en gedachten. Ze kon zo helder vertellen over al die geweldige karakters die mogen verschijnen in haar boeken dat je nog meer van ze gaat houden.
Ieder boek is echt ook apart te lezen, maar alles van haar lezen is het toppunt van leesplezier. Dat gezegd hebbende – het gaat nu natuurlijk over haar nieuwste boek “Nergens veilig” ;-).

Psychiater Tess Ciccotelli werkt vaak samen met de politie om verdachten te profileren en te onderzoeken. Om een veroordeling te krijgen moet de verdachte natuurlijk wel toerekeningsvatbaar zijn, zo staat het nu eenmaal in de wet. Tess krijgt op een gegeven moment zo ongeveer het hele politiekorps tegen zich als ze een bepaalde beslissing moet nemen. Inclusief de razendknappe rechercheur Aidan Reagan.
Als Tess gebeld wordt dat een van haar patienten zelfmoord heeft gepleegd wordt ze geconfronteerd met de haat en het wantrouwen van de politie en recherche. Het is voor hun al snel duidelijk dat alles wat ze vinden te herleiden is naar Tess. Radeloos wordt ze als het niet bij deze ene patient blijft en het er op lijkt dat Tess haar beroepsgeheim zomaar op straat heeft gegooid. Ze drijft volgens het korps iedereen die in haar bestanden staat tot wanhoop en uiteindelijk tot zelfmoord. Tess weet niet meer hoe ze kan bewijzen dat dit niet aan haar ligt maar wie kan ze nog vertrouwen?
De journaliste die over lijken lijkt te gaan? Het politiekorps dat aan de onderzoeken werkt? Aidan Reagan die haar maar wat graag zou arresteren? Haar ex Phillip?
Met haar familie is ze al zowat vijf jaar niet meer on speaking terms, behalve dan met haar broer Vito.
Todd Murphy, Reagan's partner bij de recherche, is zo ongeveer de enige die haar het voordeel van de twijfel geeft. Uiteindelijk voelt ze zich alleen nog maar veilig bij haar echte vrienden Amy, Jon en Robin. Maar steeds is degene die haar blijkbaar zo haat hun steeds een stapje voor. Inside information?

Dan gebeuren er echter dingen die niet te rijmen zijn met het zogenaamd schuldig zijn van Tess.
Aidan zal zijn mening, vooroordeel moeten bijstellen ten opzichte van Tess.
Lukt het hem om Tess veilig te houden? Want iemand is er op gebrand om Tess koste wat kost te gronde te richten en dat gaat ver, héél ver!!

Nog even vermelden dat ik de cover zo super gaaf vind! Die ogen! Zo doordringend en mysterieus. Sowieso zijn de covers van alle boeken van Karen heel herkenbaar, ze springen er echt wel uit als je in een boekwinkel staat – kan ook aan mij liggen hoor ;-)

Zoals al vaker zeg ik dan nog maar even dat het lezen van Karen's boeken niet echt lezen is maar (mee)beleven …
Je ademloos verliezen in het fantastische "Nergens veilig" - Het was weer GENIETEN.
https://josesprakeloos.blogspot.com/2019/10/karen-rose-nergens-veilig.html

Reacties op: Je ademloos verliezen in het fantastische "Nergens veilig" - Het was weer GENIETEN.

51
Nergens veilig - Karen Rose
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker