Hartverpletterend mooi
De zes-jarige Zach is op school als er een schutter binnendringt. Hij overleeft het schietincident, zijn oudere broer Andy niet.
Het gezin is verscheurd. Vader draagt zijn verdriet naar binnen gekeerd. Moeder kan niet accepteren wat er is gebeurd en gaat vergaand de bres op om de ouders van de schutter beschuldigd te krijgen. En de kleine Zach is aan zijn lot overgelaten. In dit boek lees je hoe hij met zijn door elkaar lopende emoties omgaat, wat het gebeurde en de huidige situatie met hem doen. Hoe hij daarnaast in zijn kinderboeken op zoek gaat naar de vier geheimen van geluk. Als hij die kent en uitprobeert, gaat het misschien beter met zijn mama en papa die hij mist in hun aanwezigheid voor hem. Hij hoopt dat ze weer samen kunnen zijn, ook zonder zijn broer.
Dit boek is verpletterend mooi. Geschreven in korte hoofdstukken, vanuit de ik van een zesjarige jongen, dendert Zach regelrecht je hart binnen. Je wilt niet anders dan zelf deze jongen een beschermende knuffel geven. Het maakt enorm indruk hoe hij omgaat met de situatie en tot zijn ouders probeert door te dringen. Ten slotte laat hij je na een feelgood einde stil en vol bewondering achter.
Dank aan hebban die dit boek beschikbaar stelde te ere van hun vijfde verjaardag. Een juweeltje voor de reading challenge, categorie “vergeten boek”.