Advertentie

Het laatste boek dat ik nog moest lezen van Pieter Koolwijk. Waarom deze als laatste? Ik denk dat het kwam omdat ik de illustraties van Linde Faas miste. Haar tekening zijn altijd zo’n verrijking voor de fantastische fantasieverhalen die Pieter schrijft.
Ondanks dat de illustraties mij dus niet erg aanspraken ben ik wel weer weg van dit geweldige verhaal!

Wat een rake opmerkingen worden er gemaakt. Sporters die miljoenen verdienen. En schieten ze een bal mis? Dan kan dat gebeuren. Maar als een juffrouw iets fout doet, dan kan ze op het matje komen. Pieter schrijft heel mooi: ‘De jeugd heeft de toekomst’. Dat is wat Baas Ivo en Mila ook laat zien. Met een klein steentje kun je grote veranderingen creëren. Kinderen zijn die steentjes. Zij worden de leiders die de wereld kunnen veranderen.
Wij als leerkrachten hebben het geluk om met kinderen te werken. Om de toekomstige minister president op te leiden. Maar of we dat in deze wereld belangrijker vinden dan miljoenen verdienen met sport? Helaas (nog) niet.

Baas van de wereld is een verhaal met een goede boodschap die door middel van spanning, humor en vliegende winkelwagentjes geweldig is om te lezen.

Reacties op: Wat een baas.

20
Baas van de wereld - Pieter Koolwijk
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners