Een verhaal waarin het praten met dieren niet alleenhttps://soullie.nl/blog/recensie-eiland-van-de-magische-dieren-een-levensgevaarlijk-avontuur magisch is, maar ook de sleutel vormt tot een spannend en meeslepend avontuur.
In Een levensgevaarlijk avontuur, het derde deel van Eiland van de magische dieren, staat Noël opnieuw voor een groot mysterie. Wanneer de directrice mevrouw Moa hem een belangrijke boodschap wil nalaten, verdwijnt zowel zij als de verzegelde zilveren doos die voor Noël bestemd was. De inhoud blijkt brieven van zijn vermiste moeder te bevatten, maar ze zijn bijna onleesbaar geworden. Vastbesloten om eindelijk de waarheid over zijn afkomst te ontdekken, vertrekt Noël op een gevaarlijke zoektocht buiten de geheime eilanden. Onderweg ontmoet hij nieuwe bondgenoten en vijanden en raakt hij verstrikt in een avontuur dat hem dichter bij zijn verleden brengt dan ooit tevoren.Het verhaal begint relatief rustig, maar al snel word je meegesleurd naar het mysterieuze vijfde eiland, een scheepsreis als verstekeling en een wereld vol verkenners, vijanden en verborgen waarheden. Gina Mayer weet de spanning voortdurend op te bouwen en eindigt elk hoofdstuk op zo’n manier dat je móét doorlezen, een vaardigheid die ze in dit derde deel opnieuw meesterlijk inzet.Wat meteen opvalt, is de prachtige omslag. Net als bij de eerdere delen is het een echte blikvanger die je uitnodigt om het boek op te pakken. Toch duurde het voor mij persoonlijk even voordat ik goed doorhad welke gedaante ieder personage had. De wereld zit zó vol bijzondere dieren, talenten en transformaties, dat het soms even puzzelen is wie of wat je precies voor je hebt. Juist daarom is het echt aan te raden om eerst deel 1 en 2 te lezen; de delen bouwen sterk op elkaar voort en zonder die voorkennis mis je belangrijke context.Wat ik jammer vond, is dat ik pas na het uitlezen ontdekte dat er achterin een landkaart van de Geheime Eilanden staat. Die had eigenlijk voorin moeten zitten, want het helpt enorm om de wereld beter te begrijpen. Gelukkig krijg je aan het einde van het boek wel alvast een voorproefje van deel vier, waardoor je meteen zin krijgt om verder te lezen.
Hoewel ik de eerste twee delen niet heb gelezen, voelt Een levensgevaarlijk avontuur al snel als een avontuurlijk en meeslepend verhaal waarin je moeiteloos wordt meegenomen. Het boek zit vol fantasie, spanning en bijzondere vriendschappen en de wereld die Gina Mayer schetst is net duister genoeg om spannend te zijn, maar tegelijk warm en magisch. Het is een verhaal dat vooral jonge lezers zal aanspreken die houden van fantasierijke avonturen met een vleugje mysterie.