Advertentie

Deel 1 werd geschreven terwijl Wolff bij wijze van spreken op de sofa hing, terwijl zich de ene na de andere ramp in Trump's Witte Huis ontwikkelde. Het geeft een inzicht in de campagne en het winnen van de verkiezingen van 2016 door "team" Trump.

Na publicatie was er de gebruikelijke plaatselijke ontploffing in het Witte Huis en kon Wolff niet langer de vlieg op het plafond of muur zijn. Geeft niet: onderhand waren er voldoende mensen opgestapt, die allemaal bereid waren een deel van hun persoonlijke ervaringen en de nodige roddels te delen.

Daaronder was en is Steve Bannon, die een behoorlijke duit in het zakje of beter gezegd, aan dit boek bijdraagt. Dat maakt dit deel 2 iets minder stuitend en hilarisch; maar het blijft een aanvulling op andere boeken over Trump. Het effect van de publicatie van Woodwards boek "Angst" komt bijvoorbeeld voorbij. Hoe het komt dat Ditch-Mitch zo belangrijk is gewoorden in de Amerikaanse Senaat; maar ook de problemen die de Democraten hebben.

Het is ook interessant te lezen hoe Bannon niet alleen ultra-rechts probeert te gebruiken in Amerika. Helaas is hij - en dit is natuurllijk geen nieuws voor degenen die de ontwikkelingen volgen - ook in Europa actief. En met succes, zoals bleek na de recente Europese verkiezingen.

Een absolute must-read om meer te begrijpen van wat er tot de publicatie van het Mueller Rapport speelde, hoe dit de Amerikaanse politiek en reacties van Westerse landen heeft beïnvloed en nog veel meer.

Reacties op: Deel 2 van de Trump soap opera

4
Staat van Beleg; Trump onder vuur - Michael Wolff
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker