Advertentie

De 17-jarige super populaire, intelligente Veronica Clarke blijkt onverwacht zwanger te zijn van haar vriendje Kevin. Dit komt natuurlijk als een enorme schok en precies op het moment dat ze de test doet valt die uit haar handen en komt die terecht voor de voeten van haar voormalig beste vriendin Bailey met wie ze nu al jaren geen contact meer heeft. Bailey is namelijk helemaal niet populair.

Veronica besluit al snel dat ze naar een abortuskliniek wil, maar helaas is de dichtstbijzijnde kliniek die minderjarige meisjes helpt zonder toestemming van hun ouders maar liefst 1600 kilometer verderop. En de enige die ze mee kan vragen is Bailey. En zo begint een hilarische roadtrip. Het onderwerp abortus komt relatief vluchtig aan bod, dit past wel goed bij het boek, maar is niet helemaal wat je verwacht op basis van de flaptekst. Naast het thema abortus gaat het boek ook over de vriendschap tussen de beide meiden, zelf acceptatie en worden ze jonge volwassenen. Leuk extra detail is dat de hoofdstuknamen de kilometerstanden zijn van de roadtrip. Dit geeft op een leuke manier aan hoe snel bepaalde stukken uit het boek gaan en geeft je een idee hoe lang de roadtrip nog duurt.

Onverwacht is een humoristische young adult roman met serieuze thema’s geschreven door het duo Jenni Hendriks en Ted Caplan. Hendriks en Caplan zijn vooral bekend als scenarioschrijvers en het is dus ook niet verwonderlijk dat dit debuut verfilmd wordt.

Reacties op: Onverwachte roadtrip

36
Onverwacht - Jenni Hendriks Ted Caplan
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker